Αρχική Ν. Κορινθίας Ο Αθλητικός Σύλλογος Νεμέας διοργάνωσε την ‘’Ημέρα Στίβου’’

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νεμέας διοργάνωσε την ‘’Ημέρα Στίβου’’

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου διοργανώθηκε από τον αθλητικό σύλλογο Νεμέας η ‘’Ημέρα Στίβου’’. Η εκδήλωση αποτελείτο από δύο μέρη. Το πρωί στην αίθουσα της Γεωργικής Σχολής Νεμέας πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ‘’Αθλητισμός και Παιδί’’ στην οποία έγιναν τρεις παρουσιάσεις με τα εξής θέματα:

– Παρουσίαση και ανάλυση των αγωνισμάτων του στίβου από τον Κώστα Πασπαλιάρη (προπονητής στίβου, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, πρώην αθλητής στίβου 400μ.)
– Ψυχολογία αθλητή, ρόλος γονέα και προπονητή από την Ελένη Παπαγεωργίου (Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Εθνικό κ Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
– Πρώτες βοήθειες στα παιδιά κατά την άθληση, βασικές αρχές πρώτων βοηθειών από την Μαρία Σταματοπούλου (Νοσηλεύτρια – εκπαιδεύτρια Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού).

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αγώνες στίβου οι οποίοι λόγω κακοκαιρίας έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Στους αγώνες πήραν μέρος παιδιά από τα τρία δημοτικά σχολεία του δήμου Νεμέας. Στο τέλος των αγωνισμάτων έγιναν οι απονομές των αναμνηστικών μεταλλίων σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος καθώς και η κλήρωση των δώρων.

Πηγή: nemeapress.gr