Αρχική Eπικαιρότητα Κ.Βλάσσης: “Δεν θα δεχθούμε από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην απόλυση...

Κ.Βλάσσης: “Δεν θα δεχθούμε από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην απόλυση 10.000 κληρικών” (Βίντεο)

Ξεκάθαρη θέση για το εκκλησιαστικό θέμα πήρε με την τοποθέτησή του στην εκπομπή του κ. Γιώργου Τράγκα (19/11/18) στο New Epsilon Tv ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Ο κ. Βλάσης ξεκαθάρισε πως «δεν θα δεχθούμε από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην απόλυση 10.000 κληρικών προκειμένου να διορίσει 10.000 κομματικά στελέχη», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ΝΔ δεν είναι υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής οι προθέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο εκκλησιαστικό θέμα ήταν σαφείς από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν τις θέσεις τους.

Όπως τόνισε ο κ. Βλάσης: «Όταν το Γενάρη του 2015 είδαμε το 90% των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μην ορκίζονται θρησκευτικά στη Βουλή πήραμε ένα πρώτο δείγμα γραφής για τις προθέσεις τους. Ακολούθησαν οι αλλαγές στην ύλη των βιβλίων των θρησκευτικών και της ιστορίας και τώρα θέλουν να καταργηθεί η προσευχή από το σχολείο και να φύγει ο Σταυρός από την αίθουσα».

Όπως τόνισε ο κ. Βλάσης, είναι ανεπίτρεπτο σε μια χώρα με τέτοια μακρά παράδοση και σχέση με την ορθόδοξη Εκκλησία να αμφισβητείται ο ρόλος και η προσφορά της και να καταλήγουν τα παιδιά μας να διδάσκονται στα βιβλία των θρησκευτικών για τον Ιησού Χριστό τόσα όσα μαθαίνουν και για τον Κομφούκιο!

Η επαναφορά της ύλης σε ιστορία και θρησκευτικά θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Το κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας δεν είναι στην φαντασία μας. Υπήρξε. Όπως υπήρξε και η μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας μας σ’ ολόκληρη τη χώρα και σε πολλούς τομείς, όπως στην ανέγερση νοσοκομείων».

Κι όσον αφορά το θεσμό της οικογένειας ο κ. Βλάσης παρατήρησε πως «δεν είναι τυχαίο που το πρώτο επίδομα που ο κ. Τσίπρας έκοψε, ήταν το επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, το οποίο είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Ποιος μπορεί να πιστέψει πως δεν υπάρχει σχέδιο πίσω από αυτό;»