Αρχική Περ. Πελοποννήσου Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αναστάσιος Κ. Τζανής από τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αναστάσιος Κ. Τζανής από τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη

Κύριε πρόεδρε,
Επί 26 χρόνια και χωρίς ποτέ να ηττηθώ προσωπικά, υπηρετώ την αυτοδιοίκηση , συγκεκριμένα δε και τους τρεις βαθμούς της , λειτουργώντας πάντα με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια.

Σε αυτή τη μακρά πορεία μου έμαθα ότι, ιδιαιτέρως οι πολιτικοί άνδρες ,πρέπει να λειτουργούν με κάποιες αρχές και αξίες: Της ανιδιοτέλειας, της δικαιοσύνης,της αντικειμενικότητας, της αξιοκρατίας. Με συνέπεια λόγων και έργων,με σοβαρότητα και επίγνωση της ευθύνης τους, σεβόμενοι τον λαό και τις δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες.

Έμαθα ότι: Σε καμία *Δημοκρατία* δεν πρέπει να υπάρχει έλλειμμα δικαιοσύνης, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας,προς χάριν μικροπολιτικών υπολογισμών , μετεκλογικών σκοπιμοτήτων καθώς και προεκλογικών συναλλαγών,που λειτουργούν ενάντια στο περί δικαίου αίσθημα και δημιουργούν σκανδαλωδώς πλασματική υπεραξία σε κάποιους και απαξιώνουν συνειδητά ανθρώπους με ιστορία,ποιότητα,αρχές και κυρίως με αξιοπρέπεια.

Επίσης έμαθα ότι: Ο πολιτικός που δεν μπορεί να υπερβεί τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις ,ιδιαίτερα αυτός που φοράει τον μανδύα του υπερκομματικού και προοδευτικού, που συγχέει τι είναι λαϊκός και τι λαϊκιστής ,που αποδεικνύεται αχάριστος προς τους πολιτικούς του ευεργέτες, ακόμα και υβριστής τους, καιροσκόπος, πολιτικός σαλταδόρος και απαξιωτικός προς άλλους θεσμούς, ΔΥΣΤΥΧΏΣ προδιαγράφει το πολιτικό του τέλος με άδοξο και ταπεινωτικό τρόπο.

Όλα αυτά λοιπόν που έμαθα, όλα αυτά τα χρόνια, ασφαλώς και δεν φωτογραφίζουν κανένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να χωρέσουν όλα μαζί σε έναν μόνο ανθρώπινο χαρακτήρα; Απλώς είναι το καταστάλαγμα μιας μακρόχρονης αυτοδιοικητικής πορείας, μια παρακαταθήκη σε όλους τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική.

Κύριε πρόεδρε,
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη κο Π. Τατούλη, για την τιμητική του πρόταση στο πρόσωπό μου, για τη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου την οποία όμως δεν αποδέχθηκα, διότι η αξιοπρέπειά μου δεν μου επέτρεψε να παραιτηθώ στη μέση της 2ης θητείας ,όπως μου ζητήθηκε, απαξιώνοντας έτσι τον ίδιο το θεσμό.

Κύριε Πρόεδρε,
Στο μείζον θέμα της ¨διαχείρισης¨ & ¨αξιοποίησης¨ των νερών του Αναβάλου, νιώθω την ανάγκη να δημοσιοποιήσω την θέση μου προς όλους και κυρίως προς τον λαό της Αργολίδας: Διαφωνώ κάθετα με το σενάριο που επελέγη από τον κο Τατούλη, της κατασκευής δηλαδή εργοστασίου επεξεργασίας των υδάτων του Αναβάλου, με διαδικασίες ΣΔΙΤ, & ως προς το σκέλος της αναγκαιότητας του έργου & ως προς την κοστολόγησή του & ως προς τον προβλεπόμενο τρόπο διαχείρισης , χωρίς μάλιστα να έχει μεσολαβήσει καμία διαβούλευση με το λαό της Αργολίδας, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των 2 Δήμων της Αργοναυπλίας.

Δεδομένου ότι εδώ & κάποια χρόνια υπάρχει έτοιμη η μελέτη για την μεταφορά του νερού του Αναβάλου στην Ερμιονίδα & παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του ίδιου του κου Τατούλη, η Περιφέρεια ουδέποτε κινητοποιήθηκε. Πιστεύω & προτείνω ότι πρέπει άμεσα να δραστηριοποιηθεί η Περιφερειακη αρχή , έστω & τώρα & να απαιτήσει σθεναρά από το Υπουργείο Γεωργίας την χρηματοδότηση ΑΥΤΟΥ του έργου, ώστε επιτέλους να αρδευτεί η ξεχασμένη Ερμιονίδα , της οποίας ο υπόγειος υδροφορέας βαδίζει πλέον προς ερημοποίηση.

Τέλος και όσον αφορά το τεράστιο πολιτικό ζήτημα, της οριστικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, σας υπενθυμίζω, αλλά και γνωστοποιώ προς όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου ότι:

1).Με σθένος & κατ΄ επανάληψη υπερασπίστηκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την διαχείριση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ, που δυστυχώς από λάθος χειρισμούς, παραλήψεις, πισωγυρίσματα και προχειρότητες, καθώς & λόγω των κακών σχέσεων του κ. Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους & για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με τον ΦΟ.Δ.Σ.Α, & μετά από 7 & πλέον χρόνια, μάλλον παραπέμπεται & πάλι στις καλένδες ( εύχομαι να διαψευστώ ).

2). Όσον δε αφορά τον τρόπο & τις μεθόδους υπολογισμού του κόστους & κατ΄επέκταση της τιμολόγησης της συγκεκριμένης παροχής υπηρεσιών, διαφώνησα & δεν υπερψήφισα, λόγω του υπέρμετρου, κατά την άποψή μου, κόστους, το οποίο ως γνωστόν θα μετακυλίεται για 25 τουλάχιστον χρόνια, στις πλάτες του Πελοποννησιακού λαού.

Κύριε Πρόεδρε,
με αυτές τις σκέψεις και για αυτούς τους λόγους, σας γνωστοποιώ ότι θ έ λ ω να πορευτώ πολιτικά πλέον ελεύθερος, ανεξάρτητος , αξιοπρεπής και ασυμβίβαστος , β ο η θ ώ ν τ α ς με όλες μου τις δυνάμεις για την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.

Με εκτίμηση
Αναστάσιος Κ. Τζανής
Περιφερειακός Σύμβουλος