Αρχική Ν. Κορινθίας Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την...

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα-Τι ισχύει στην Πελοπόννησο

Πέραν των Αθηνών, όπου το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να βρει μια εμβληματική υποψηφιότητα απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, ο Δήμος Πειραιά επίσης είναι μια δύσκολη περίπτωση, ενώ Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης, για διαφορετικούς λόγους, συγκαταλέγονται στους προβληματικούς για τον ΣΥΡΙΖΑ Δήμους, αναφορικά με την επιλογή στήριξης.

Στην μεν Κέρκυρα (εκτός από το ανοικτό θέμα της διατήρησης ή μη του ενιαίου Καλλικρατικού ή μη Δήμου), η κακή διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού από τον νυν Δήμαρχο έχει δημιουργήσει μεγάλη κοινωνική και πολιτική δυσαρέσκεια, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης η στήριξη του απερχόμενου Δημάρχου, ο οποίος είχε στηριχθεί στις εκλογές του 2014, βρίσκει αντίθετη την Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η Κουμουνδούρου στην Αττική θα στηρίξει τους ήδη εκλεγμένους δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη στήριξή της στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές:

Ήτοι, Γιάννη Σταθόπουλο (Αγία Παρασκευή), Δημήτρη Μπίρμπα (Αιγάλεω), Άκη Κατωπόδη (Βύρωνας), Τίνα Καφατσάκη (Ζωγράφου), Χρήστο Βρεττάκο (Κερατσίνι-Δραπετσώνα), Ηρακλή Γκότση (Νέα Ιωνία), Γιώργο Ιωακειμίδη (Νίκαια), Γιάννη Λαγουδάκη (Πέραμα), Σίμο Ρούσσο (Χαλάνδρι).

Οι υποψηφιότητες τις οποίες θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους άλλους Δήμους της
Αττικής είναι οι εξής:

■ Οδυσσέας Καμπόλης (Αχαρνές).

■ Ξένος Μανατογιάννης (Βριλήσσια).

■ Αιμιλία Τζίβα (Ν. Ηράκλειο). Πρόκειται για νέα υποψηφιότητα με
εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση.

■ Νικήτας Κανάκης (Παπάγου-Χολαργός). Επίσης πρόκειται για μια νέα υποψηφιότητα. Ο Νικήτας Κανάκης είναι ευρέως γνωστός ως πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου.

■ Χρήστος Κοκοτίνης (Ηλιούπολη).

■ Γιώργος Κομματάς (Αγ. Ανάργυροι-Καματερό).

■ Κώστας Κάβουρας (Ιλιον).

■ Σταύρος Κασιμάτης (Κορυδαλλός) και Γιώργος Καπλάνης (Αγία Βαρβάρα),
δήμαρχοι που είναι πασοκογενείς.

Μεγάλες πόλεις

Στη Λάρισα δεδομένη η στήριξη του νυν δημάρχου, οδοντίατρου, Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε επίσης τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων.

Στην Πάτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στο πρόσωπο του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Γιώργου Ρώρου.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει καταλήξει ακόμα και ίσως να μη στηρίξει τον υποψήφιο των προηγούμενων εκλογών Η. Λυγερό.

Στα Χανιά πάντως είναι σίγουρη η υποψηφιότητα και πάλι του Γιάννη Σαρρή.

Πελοπόννησος

Πλην του Γιώργου Ρώρου που θα είναι υποψήφιος στην Πάτρα, στο Ναύπλιο υποψήφιος θα είναι ο Τάσος Σαλεσιώτης, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα με αυτοδιοικητική εμπειρία, πρώην Νομάρχης Αργολίδας, κατεβαίνει ως
ανεξάρτητος και θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Τρίπολη ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Παυλή.

Στον Πύργο Ηλείας έχει γίνει μια επαφή με τον πρώην αντιδήμαρχο και αντινομάρχη Αντώνη Καραμπέλα που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και προτίθεται να κατέβει ως ανεξάρτητος, αλλά χωρίς να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ακόμα.

Στην Κόρινθο υποψήφιος θα είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Κώστας Κατεμής. Στη Σπάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο, Βαγγέλη Βαλιώτη.

Στο Αγρίνιο υποψήφιος θα είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Τραπεζιώτης, ενώ στον Δήμο Μεσολογγίου φαίνεται πως θα κλείσει η υποψηφιότητα του Παυσανία Παπαγεωργίου, ο οποίος λέγεται ότι έχει γενικότερο έρεισμα στην πόλη και ειδικότερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Στη Λιβαδειά υποψήφια θα είναι η νυν δήμαρχος, Γιώτα Πούλου.

Στην Κοζάνη ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο, Λευτέρη Ιωαννίδη, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Καρδίτσα και τον νυν δήμαρχο, Φώτη Αλεξάκο, ο οποίος έχει επίσης τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Πηγαίνοντας στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στη Λευκάδα ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο, Κώστα Δρακονταειδή.

Στην Κέρκυρα υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό στην παρούσα φάση για το αν θα στηριχθεί ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Νικολούζος ή αν επιλεγεί κάποια άλλη υποψηφιότητα.

Υποψήφιοι στις περιφέρειες

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστοί οι υποψήφιοι που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Ειδικότερα η Κουμουνδούρου έχει ήδη επιλέξει:

● Στην Αττική τη Ρένα Δούρου.

● Στα Ιόνια Νησιά τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

● Στη Δυτ. Μακεδονία τον Θόδωρο Καρυπίδη.

● Στην Πελοπόννησο τον Γιώργο Δέδε.

● Στη Δυτική Ελλάδα τον Απόστολο Κατσιφάρα.

● Στην Ανατ. Μακεδονία τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα.

● Στη Στερεά Ελλάδα τον Δημ. Αναγνωστάκη.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr