Αρχική Ν. Κορινθίας Οι υποψήφιοι του facebook και η μόδα των επικοινωνιολόγων-μαιμού

Οι υποψήφιοι του facebook και η μόδα των επικοινωνιολόγων-μαιμού

Οργια αναρτήσεων καθημερινών μέχρι και ανακοινώσεις συνδυασμών μέσα από το facebook είναι το πλέον σύνηθες φαινόμενο σε αυτές τις εκλογές που μάλλον οι περισσότεροι λησμονούν πόσο μακρυά ακόμη είναι. Ενας καθημερινός αγώνας για να επιτευχθούν τα likes, χορηγούμενες ανούσιες σελίδες αλλά και άρθρα άλλων προσδοκιών.

Εχουν επιστρατευτεί οι λεγόμενοι “επικοινωνιολόγοι” που τους ανατείθεται ένας πολύ σημαντικός στόχος έναντι παχυλής αμοιβής. Συνήθως το προφίλ τους είναι αυτό ενός αποτυχημένου δημοσιογράφου που κάποτε παλιά ή στο πρόσφατο παρελθόν πέρναγαν από το γραφείο ενός δημάρχου ή οποιουδήποτε υποψηφίου και έπιναν και έναν καφέ. Το ύφος βαρύ και προσιτό, σταθερός λόγος και γραφή για να πείθουν. Το πρώτο που υπόσχονται είναι η θέση για την οποία καλούνται να συνδράμουν. Και μετά έρχονται τα υπόλοιπα. Φωτογραφήσεις, οικογένεια, συνδυασμός, φυλλάδια, πιασάρικες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνήθως στην φύση ή με θέα τον τόπο που τόσο αγαπήσαμε ξαφνικά και θέλουμε να διοικήσουμε.

Εχουν την οργάνωση από την γραβάτα μέχρι τον λόγο, από την κάλτσα μέχρι το φαγητό, από το σακκάκι μέχρι την συνάντηση. Ελέγχουν τα τηλεφωνήματα του υποψηφίου, οργανώνουν τα ραντεβού και αγωνιούν μαζί του πως θα κερδίσουν εκείνη την οικογένεια που έχουν 20 ψήφους αλλά μέχρι τις προηγούμενες ψήφιζαν τον αντίπαλο.

Είναι τα γνωστά λαμόγια που πάντα βρίσκουν την τρύπα να τρυπώσουν και να αραδιάσουν τα χαζά ψεμματά τους ενώ η συνταγή είναι ο κόσμος και μόνο ο κόσμος.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

  1. Βγείτε από το κλειστό καβούκι σας και αφουγραστείτε τον κόσμο. Οργώστε τον Δήμο ή τον νομό, γειτονιά γειτονιά, μάθετε τα καθημερινά μας προβλήματα, ζείστε μαζί μας τις αγωνίες μας.
  2. Αφήστε τις στημένες φωτογραφίες για να πάρετε κλικ και βάλτε κι εσείς ένα μπωλ με φαγητό για τα αδέσποτα της γειτονιάς σας μαζί με την κυρά Μαρία που πριν πιει καφέ ταίζει τις γατούλες που περιμένουν στην πόρτα της.
  3. Βγείτε χωρίς κουστοδία και παρατρεχάμενους στο καφενείο της γειτονιάς σας, παίξτε μία δηλωτή με τους παππούδες που θα μοιραστούν μαζί σας τον πόνο τους. Και πιστέψτε με, η συζήτηση μαζί τους έχει πολλά να σας δώσει και να σας προβληματίσει.
  4. Μακρυά από ταξίματα και ρουσφέτια. Προσπαθήστε να βοηθήσετε άμμεσα όπου μπορείτε χωρίς να τάζετε μέχρι και γάμους στα σπιτικά.
  5. Αφήστε την οικογένειά σας να κάνει το δικό της πρόγραμμα όπως πάντα. Μην κουστουμαρίζετε τα παιδάκια σας και τα σέρνετε μαζί σας γιατί εκείνη την ώρα χάνουν την μπάλα ή την βόλτα με τον φίλο τους.

Σοφία Μπαλή