Αρχική Eπικαιρότητα Ζακ Κωστόπουλος: Μέσα στα επόμενα 24ωρα το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών

Ζακ Κωστόπουλος: Μέσα στα επόμενα 24ωρα το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών

Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών πριν από την επίθεση που δέχτηκε το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια. Φως στα αίτια του θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή θα ρίξει το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών αναμένεται να παραδοθεί στην Ασφάλεια και στη συνέχεια να αποσταλεί στον ανακριτή του χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου είτε αύριο Τρίτη (20.11.2018) είτε μέχρι την Τετάρτη το πρωί.

Πληροφορίες από την ιατροδικαστική υπηρεσία επιβεβαιώνουν πως οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν, έχουν ολοκληρωθεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενώ από τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν προκύπτει κάτι που να σχετίζεται με τους λόγους που προκάλεσαν τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, οι ιστολογικές εξετάσεις έχουν ευρήματα, που συνεκτιμώμενα με τις διαπιστώσεις της νεκροτομής (κυρίως τα χτυπήματα που δέχτηκε και άλλα ευρήματα), οδηγούν στη διακρίβωση των αιτών θανάτου.

Η ιατροδικαστική έκθεση θα παραδοθεί στην Ασφάλεια Αθηνών, η οποία έκανε την προανάκριση και συνέταξε τη δικογραφία και αμέσως θα αποσταλεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ παράλληλα θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Στον οργανισμό του βρέθηκε μόνο μικρό ποσοστό αλκοόλ και ουσία που βρίσκεται σε κοινά παυσίπονα.

Η καταγεγραμμένη επίσημη θέση των ιατροδικαστών που θα παραδοθεί στον ανακριτή θα καθορίσει και την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης καθώς αν η αιτία θανάτου αποδοθεί ευθέως στον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη ο Ζακ Κωστόπουλος πιθανότατα θα δρομολογήσει και άλλον ποινικό προσδιορισμό για τα όσα έγιναν λίγα λεπτά πριν ο 33χρονος αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης φαίνεται να καταρρίπτουν την αρχική εκδοχή που προβλήθηκε σχεδόν αμέσως μετά το επεισόδιο της οδού Γλάστωνος, ότι δηλαδή επρόκειτο για μία “υπόθεση με τοξικομανή”.

Να σημειωθεί πως οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου όπου μπήκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 33χρονος, καθώς και ο ιδιοκτήτης άλλου καταστήματος, απολογούμενοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, αιτιολόγησαν τα άγρια χτυπήματα σε βάρος του Ζακ ισχυριζόμενοι ότι φοβήθηκαν γιατί ο 33χρονος “βρισκόταν σε αμόκ” και αυτοί φοβήθηκαν.