Αρχική Eπικαιρότητα «Κόλαση» στα Εξάρχεια: Μολότοφ, φωτοβολίδες και καμένες σημαίες στα επεισόδια για την...

«Κόλαση» στα Εξάρχεια: Μολότοφ, φωτοβολίδες και καμένες σημαίες στα επεισόδια για την επέτειο του Πολυτεχνείου (Βίντεο)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν τα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα, έκαψαν ελληνικές σημαίες, πέταξαν μολότοφ και μάρμαρα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους απωθούσαν με το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό με πίεση και χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με έναν 22χρονο να τραυματίζεται. Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 13 συλλήψεις.

Οι κουκουλοφόροι είχαν ορμητήριο τον χώρο του Πολυτεχνείου. Το βράδυ του Σαββάτου έσπασαν το λουκέτο της κεντρικής εισόδου του κτηρίου και επιτέθηκαν τόσο από εκεί όσο και από την πλαϊνή έξοδο στην οδό Στουρνάρη. Παράλληλα ήταν ακροβολισμένοι και στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με τις υδροφόρες παρατάχθηκαν τόσο στην Πατησίων, όσο και στη Στουρνάρη και τις οδούς πέριξ των Εξαρχείων προκειμένου να περιορίσουν τους κουκουλοφόρους στην περιοχή.

Οι κουκουλοφόροι είχαν στήσει οδοφράγματα στις οδούς Τοσίτσα και Στουρνάρη και από εκεί πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Όλα ξεκίνησαν όταν νεαροί από την πλατεία Εξαρχείων κατευθύνθηκαν στη Στουρνάρη και έριξαν μια μολότοφ στα ΜΑΤ, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε κάδους και οπισθοχώρησαν προς την πλατεία.

Στη συνέχεια ομάδα νεαρών βγήκε από το Πολυτεχνείο και επιτέθηκε με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.