Αρχική Ν. Αρκαδίας Η ομάδα της Τρίπολης θα προπονεί δωρεάν παιδιά προσφύγων!

Η ομάδα της Τρίπολης θα προπονεί δωρεάν παιδιά προσφύγων!

Σε μια μεγάλη κίνηση ανθρωπιάς, που ξεπερνά τα όρια του αθλητισμού, προχωρά η ομάδα της Τρίπολης, Πάνας Κανδήλας, και περνάει το μήνυμα ότι οι διακρίσεις δεν χωρούν πουθενά.

Ο Πάνας Κανδήλας θα οργανώσει τμήμα Ακαδημιών για 15 παιδιά προσφύγων, προκειμένου να ενταχθούν πιο ομαλά στην κοινωνία της χώρας μας, αλλά και της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Μίχας, στην αθλητική εκπομπή «Κόντρα Επίθεση» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.

«Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η έναρξη ακαδημιών – μια φορά την εβδομάδα προς το παρόν – σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο προσφύγων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με μεταφραστές και έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή 15 παιδιά προσφύγων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, παιδιά Δημοτικού δηλαδή, στα οποία θα παρέχουμε δωρεάν την εκμάθηση Καλαθοσφαίρισης, κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα με τη συμμετοχή των γονέων στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας.

Αυτό νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό από οποιαδήποτε άνοδο. Είμαι συγκινημένος από αυτή την προσπάθεια, αλλά νομίζω ότι πρέπει να το πούμε, ότι πρέπει να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν έρθει από άλλα μέρη, χωρίς τη θέλησή τους.

Κάνουμε λοιπόν τα πάντα να γίνει πιο ομαλή η ένταξή τους στη χώρα μας. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με αθώες ψυχές 3, 8 ή 10 ετών», ήταν τα συγκινητικά του λόγια.

Πηγή: pna.gr