Αρχική Ν. Κορινθίας Αυτοί είναι οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης του Θανάση Γεωργίου (Βίντεο)

Αυτοί είναι οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης του Θανάση Γεωργίου (Βίντεο)

Την ανεξαρτητοποίησή του από το συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, ανακοίνωσε μέσω επιστολής που ανέγνωσε ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Μουζάκης, ο Θανάσης Γεωργίου.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανεξαρτητοποίηση από τη Δημοτική Αρχή, μετά από αυτές της Μαρίας Πρωτοπαππά και Παναγιώτη Πέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Γεωργίου είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών από το 2014 έως και το 2017 όπου αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Παντελέου.

Αναλυτικά η επιστολή του:

Κύριε Δήμαρχε,

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρότατης πολιτικής μου παρουσίας και δράσης –όπως και εσείς γνωρίζετε- επεδίωξα με συνέπεια την προάσπιση και προαγωγή των καλώς εννοουμένων συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας.

Από οποιοδήποτε προπύργιο αγώνα. Από οποιαδήποτε θέση και εάν με έταξε η λαϊκή βούληση. Από οποιαδήποτε άσκηση καθηκόντων που μου ανατέθηκαν.

Και το επεδίωξα έναντι κάθε κόστους. Μακριά από κάθε προσωπική πικρία. Ως μέτοχος ευθύνης. Ως φωνή ελεύθερη και ασυμβίβαστη. Με σεβασμό ωστόσο στη διαφωνία, ως αρχή διαλόγου. Ενός δημοκρατικού πυλώνα, που συμπληρωνόταν από το σεβασμό μου στην αρχή της πλειοψηφίας.

Στις αποφάσεις ειδικότερα θα έλεγα, των μελών της δημοτικής μας παράταξης είτε, δικών σας αποφάσεων, παρά τις εκάστοτε (εντός εκείνου του Σώματος) διαφωνίες και ενστάσεις μου, κατά απόλυτο δημοκρατικό μου δικαίωμα.

Των τελευταίων δοθέντων, με απόφασή σας όμως μου ανατέθηκε ένας εντελώς ιδιότυπος ρόλος. Εκείνος του «εξωτερικού συνεργάτη». Ρόλο που άσκησα με αγωνιστική συνέπεια, υπήκοος των αρχών μου και από σεβασμό στην απόφασή σας..

Ωστόσο κ. Δήμαρχε, θα παρακαλούσα να άρετε πλέον την απονομή παρομοίων διακεκριμένων τιμών προς το πρόσωπό μου. Πολύ περισσότερο, όταν με την παρούσα μου σας ανακοινώνω τη διακοπή της πολιτικής μας συνεργασίας και την ανεξαρτητοποίησή μου από τις τάξεις της δημοτικής σας παράταξης.

Λουτράκι 16.11.2018
Αθαν. Γεωργίου
Δημ. Σύμβουλος

Πηγή: loutraki365.gr