Αρχική Ν. Κορινθίας Λεπτό προς λεπτό η κακοκαιρία που θα πλήξει την Κορινθία και το...

Λεπτό προς λεπτό η κακοκαιρία που θα πλήξει την Κορινθία και το Λουτράκι (Βίντεο)

Από το μεσημέρι της Παρασκευής (16 Νοεμβρίου 2018) θ’ αρχίσει να επηρεάζει την Κορινθία, το νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του loutraki365, από την πάντα έγκυρη ομάδα PeloponneseWeather. Νωρίτερα όμως θα έχει επηρεάσει τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας Αρκαδίας και της νότιας και δυτικής Αχαΐας.

Η περιοχή του Λουτρακίου θα αρχίσει να επηρεάζεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ πιθανόν είναι από το βράδυ της ίδιας ημέρας να πέσουν χιόνια και στην ορεινή Κορινθία. Χαρακτηριστικό του νέου αυτού κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι τοπικές βροχοπτώσεις διαρκείας, οι τοπικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές, αλλά και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, πιθανόν έως και κατά 5 ή 6 βαθμούς, κατά τόπους, σε σύγκριση με τις τιμές έως την 15η Νοεμβρίου 2018, ενώ αξίζει νβα σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των φαινομένων, η θερμοκρασία προβλέπεται ότι δεν θα ξεπερνά τους 12 βαθμούς ΙΚελσίου, ακόμη και στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να διαρκέσει τρία περίπου, 24ωρα. Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, οι οδηγοί, οι οποίοι πρόκειται να κινηθούν σε ορεινές περιοχές, είναι απαραίτητο να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικέ αλυσίδες.

Σημειώνεται τέλος, ότι από την Δευτέρα (19 Νοεμβρίου 2018), τα φαινόμενα προβλέπεται ότι θα υποχωρήσουν προς τα ανατολικά και ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα με σχετική άνοδο της θερμοκρασίας.

Επεξήγηση για τον χάρτη (video):

-Με μπλε χρώμα αποτυπώνονται οι περιοχές με τις βροχοπτώσεις, ενώ τα πιο σκούρα χρώματα υποδηλώνουν έντονες βροχοπτώσεις.

-Με άσπρο γκρι και κίτρινο χρώμα αποτυπώνονται οι περιοχές, οι οποίες θα δεχθούν τις χιονοπτώσεις.

Πηγή: loutraki365.gr