Αρχική Ν. Ηλείας Κατάκολο: Συνελήφθη οικογένεια Τούρκων με πλαστά διαβατήρια σε κρουαζιερόπλοιο

Κατάκολο: Συνελήφθη οικογένεια Τούρκων με πλαστά διαβατήρια σε κρουαζιερόπλοιο

Ένα ζευγάρι Τούρκων μαζί με το τρίχρονο αγοράκι τους, συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι Κατακόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο Costa Luminosa και κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαβατηρίων που πραγματοποιεί η Αστυνομία στη λιμενική εγκατάσταση, εντοπίστηκε πως τα διαβατήρια που έφεραν ήταν πλαστά.

Με βάση τις ίδιες πηγές από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε πως η οικογένεια των Τούρκων είχε επιβιβαστεί στο κρουαζιερόπλοιο από τον Πειραιά, χωρίς να γίνει αντιληπτό πως τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα δεν ήταν νόμιμα.

Από τα όσα φέρεται να υποστήριξε το ζευγάρι των Τούρκων, ο άντρας είναι αστυνομικός που αποτάχθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γειτονική χώρα, ενώ η σύζυγός του καθηγήτρια. Και οι δύο μετά τα γεγονότα στην Τουρκία βρέθηκαν υπό διωγμό.

Η τριμελής οικογένεια των Τούρκων προσπάθησε να φύγει από τη χώρα τους, χωρίς επιτυχία και τελικά πέρασαν στην Ελλάδα πριν από ένα μήνα από τα σύνορα στον Έβρο.

Στην Αθήνα που βρέθηκαν, κατάφεραν να προμηθευτούν στο κέντρο της πρωτεύουσας τα πλαστά διαβατήρια πληρώνοντας περίπου 1500 ευρώ.

Επιβιβάστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο θέλοντας να φύγουν για την Ευρώπη με αυτό τον τρόπο, όμως η πλαστότητά των διαβατηρίων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Κατακόλου… και το ταξίδι προς την ελευθερία σταμάτησε άδοξα στην Ηλεία…

Πηγή: ilialive.gr