Αρχική Ν. Αρκαδίας Open Mall στην Τρίπολη: 2.000.000 € διεκδικούν Δήμος και Επιμελητήριο – Ποιοι...

Open Mall στην Τρίπολη: 2.000.000 € διεκδικούν Δήμος και Επιμελητήριο – Ποιοι δρόμοι είναι μέσα στο σχέδιο!

Την υποβολή Πρότασης με τίτλο: «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Τρίπολης», μέγιστου προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, στο πλαίσιο Πρόσκλησης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), προκειμένου να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του παραπάνω του Επιχειρησιακού Προγράμματος και την έγκριση του Μνημονίου Συνεργασίας με Δικαιούχο τον Δήμο Τρίπολης και Συνδικαιούχο το Επιμελητήριο Αρκαδίας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» επιδιώκεται η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς τουριστικούς και πολιτιστικούς πόρους. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι Συνεργαζόμενοι Φορείς δεσμεύονται ότι θα υλοποιήσουν ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων έργων που α) θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και αισθητική του δημόσιου χώρου και β) θα οργανώσει τον δημόσιο χώρο και την οικονομική δραστηριότητα με υιοθέτηση και χρήση εφαρμογών έξυπνης πόλης (smartcity).

Στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τους σχεδιασμούς, θα υπάρξει οριοθέτηση στο υπάρχον εμπορικό κέντρο της Τρίπολης, πρόβλεψη για την ψυχαγωγία των παιδιών των επισκεπτών σ’ αυτό. Επίσης, θα δημιουργηθούν οργανωμένες ενέργειες για marketing, που θα συνδέουν τις επιχειρήσεις μεταξύ τους, οι οποίες δεν θα είναι μόνο εμπορικές, αλλά και εστίασης(εστιατόρια, ταβέρνες κλπ) και καφετέριες.

Ακριβή όρια εμπορικού δρόμου ή δικτύου εμπορικών δρόμων

Δίκτυο εμπορικών δρόμων που αποτελείται από τις οδούς:

– Γεωργίου Α’ (από τη διασταύρωση με την οδό Ερμού έως την πλατεία Κολοκοτρώνη) Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ (από τη διασταύρωση με την οδό Δαριώτου έως την πλατεία Κολοκοτρώνη)
– Γερμανού Πατρών
– Κύπρου
– Νεομάρτυρος Δημητρίου
– Ερμού
– Επισκόπου Ανθίμου
– Χρ. Σμύρνης
– Δολιανών
– Αγαπήνορος
– Ευαγγελιστρίας
– Ρήγα Παλαμήδου
– Ορχομενού
– Αλεξάνδρου Αρχιμανδρίτη
– Εθνικής Αντίστασης (από τη διασταύρωση με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την πλατεία Πετρινού)
– Τάσου Σεχιώτη (από τη διασταύρωση με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως τη διασταύρωση με την οδό Παλαιολόγου).

Πηγή: kalimera-arkadia.gr