Αρχική Ν. Αχαΐας Αίγιο: Στο εδώλιο ξανά για το «φτύστε τους» κατά των ομοφυλόφιλων ο...

Αίγιο: Στο εδώλιο ξανά για το «φτύστε τους» κατά των ομοφυλόφιλων ο Αμβρόσιος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει ξανά σήμερα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγίου Αμβρόσιος, καθώς για σήμερα έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου η έφεση που είχε ασκηθεί από τον Εισαγγελέα Αιγίου κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τον Μητροπολίτη.

Εναντίον του Μητροπολίτη Αμβρόσιου είχε υποβληθεί μήνυση για σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων που είχε δημοσιευτεί στο προσωπικό του ιστολόγιο με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφύλων και κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, και συγκεκριμένα για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Στο επίμαχο άρθρο του ο Μητροπολίτης ανέφερε τη φράση «φτύστε τους» για τους ομοφυλόφιλους.

Στην απολογία του, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, μεταξύ άλλων, είχε πει:

«Ο Θεός δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα, όχι τους ανωμάλους. Μάχομαι όσους είναι απέναντι από το Θεό. Είναι αδέρφια μας οι ομοφυλόφιλοι αλλά όχι παιδιά του Θεού. Δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Όλους αυτούς ο Θεός τους αποστρέφεται. Ο νόμος που έκανε η πολιτεία παραβιάζει το νόμο του Θεού. Εγώ γράφω για τα παιδιά του Θεού που έρχονται στην εκκλησία και σέβονται το Θεό. Εσείς οι υπόλοιποι βρείτε τα με τον διάβολο ή με όποιον θέλετε. Αντιμάχομαι το πάθος, όχι τους ανθρώπους. Στο άρθρο κρίνω τις πράξεις όχι τους ανθρώπους. Το θέμα μου είναι η ομφυλοφιλία. Εδώ είναι ο έχων τη μύγα μυγιάζεται. Όταν λέω «φτύστε τους» εννοώ «αγνοήστε τους». Είναι πάθος, είναι ασέλγεια που πρέπει να μάθει το πανελλήνιο. Όλοι οι παραβάτες είναι ένοχοι απέναντι του Θεού. Είναι προκλητικοί (σ.σ: στο σημείο αυτό έδειξε φωτογραφίες με γυμνούς άνδρες να φιλιούνται). Το λιγότερο που τους έγραψα είναι φτύστε τους. Αν είχα ένα όπλο θα πήγαινα και θα τελείωνε το θέμα…αν μου το επέτρεπε ο νόμος.Δεν υπάρχει αδίκημα άρα δεν μπορώ να δικάζομαι».

Πηγή: patrastimes.gr