Αρχική Ν. Κορινθίας Το Θέατρο Περιγιαλίου ταξίδεψε στην Ρουμανία με τον “Γιατρό με το στανιό”

Το Θέατρο Περιγιαλίου ταξίδεψε στην Ρουμανία με τον “Γιατρό με το στανιό”

Η τέχνη δεν γνωρίζει σύνορα. Η Λαϊκή σκηνή του θεάτρου μας ,ταξίδεψε από τις 23.10.2018 έως και 29.10,2018 στη Ρουμανία και συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στην πόλη Lugoj , με το έργο <<Γιατρός με το στανιό>> του Μολιέρου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 16 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Ένα ταξίδι –εμπειρία, που άφησε στους συμμετέχοντες ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη και μια ψυχή γεμάτη συναισθήματα και μνήμες. Και αυτές δεν είναι μόνο το πανέμορφο θέατρο της πόλης, ή η μουσική, τα γλέντια και οι χοροί όλα μάρτυρες της κοινής βαλκανικής μας κουλτούρας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν είναι μόνο οι ξενόγλωσσες παραστάσεις, τα σκηνικά, τα κοστούμια, οι ρόλοι. Δεν είναι μόνο η πανέμορφη Lugoj και η ιστορική Τιμισοάρα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Δεν είναι μόνο η κατανυκτική Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία ανήμερα του Αγίου Δημητρίου σε ορθόδοξο ναό της πόλης. Δεν είναι μόνο οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια στα Ελληνικά από την χορωδία του Αγίου Νικολάου Κορίνθου, στον ομώνυμο ναό της πόλης και οι ευλογίες του Επισκόπου της. Δεν είναι μόνο η τιμητική υποδοχή στο Πολιτιστικό κέντρο και στο Δημαρχιακό Μέγαρο από τον Δήμαρχο της πόλης , η ζεστή φιλοξενία και περιποίηση που μας επιφύλασσαν ο Ρουμάνοι διοργανωτές.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, εσωτερικός χώρος

 

Δεν είναι μόνο ,το μακρύ 24ώρο ταξίδι ,με την κούρασή του, τα αστεία ,τα ανέκδοτα, τα κεφτεδάκια, το τσίπουρο, το ζεστό καφέ χαράματα κάπου..στην επαρχία της Σερβίας. Δεν είναι μόνο αυτά . Είναι οι άνθρωποι. Είναι οι σχέσεις. Οι πραγματικές. Είναι αυτά που δεν λέγονται ,αυτά που αισθάνεσαι. Που,.. όταν σε ρωτούν << πώς πέρασες ;>> δεν μπορείς να πεις ακριβώς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στη σκηνή και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 13 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και νύχτα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και νύχτα

Γνωρίσαμε ανθρώπους στη Ρουμανία ντόπιους αλλά και από άλλες ευρωπαικές χώρες, όλοι λάτρεις της Τέχνης του Θεάτρου, παλιούς γνώριμους αλλά και νέους. Στο πηγαιμό για τη Ρουμανία, η Πολυξένη μας μιλούσε συνεχώς για αυτά που έχει ζήσει μετά από 18 χρονια φιλίας που την συνδέουν με την αδερφοποιημένη πολη Lugoj και τις 14 επισκέψεις της.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Μας ενστάλλαξε τη σπίθα της συμπάθειας .Στο τέλος της εκδρομής, αυτή είχε μεταλλαχθεί σε φλόγα αγνής, άδολης φιλίας .Ευχόμαστε να ξαναζήσουμε αυτή την εμπειρία και να έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε και εμείς το δώρο της Ελληνικής φιλοξενίας στους Ρουμάνους φίλους μας. Νιώθουμε ευγνώμονες για την εμπειρία, την επαφή με τόπους και ανθρώπους που τελικά σε κάνουν να νιώθεις πιο ζωντανός από ποτέ.

Φανή Σκορδά – Τσοπανάκη
Μέλος του συλλόγου και φίλη του Θεάτρου Περιγιαλίου.