Αρχική Eπικαιρότητα Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Χτύπησαν και λήστεψαν καθηγητή μέσα στο...

Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Χτύπησαν και λήστεψαν καθηγητή μέσα στο ΑΠΘ!

Θύμα ληστείας, μέρα μεσημέρι, στην «καρδιά» του ΑΠΘ έπεσε καθηγητής του ιδρύματος!

Μπορεί οι αστυνομικές επιχειρήσεις περιμετρικά του ΑΠΘ να είναι σχεδόν καθημερινές μετά τον σάλο που είχε προκληθεί με τη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι ικανές να πατάξουν πλήρως την εγκληματικότητα, η οποία «ζει και βασιλεύει» στο πανεπιστημιακό campus.

Το θύμα της ληστείας επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του αλλά περιέγραψε σε συναδέλφους του τι συνέβη. Χαρακτηριστικά τους είπε: «την περασμένη Πέμπτη στις 12:30 το μεσημέρι ενώ βρισκόμουν μπροστά στο ΑΤΜ της Πειραιώς στη βόρεια πύλη του ΑΧΕΠΑ, μέσα στο νοσοκομείο και μπροστά σε δεκάδες επισκέπτες που πηγαινοερχόταν στον διάδρομο, δέχθηκα επίθεση με γροθιές που μου έκοψαν την ανάσα. Με πέταξαν με ορμή προς την τζαμαρία του χολ, για ελάχιστα εκατοστά δεν εκπαραθυρώθηκα και άρπαξαν από το μηχάνημα τα 200 ευρώ που είχα ζητήσει. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ούτε ρώτησε. Απλά μου είπαν ότι δεν ανακατεύονται γιατί φοβούνται για τη ζωή τους! Το “100” δεν μπορεί να έρθει μου είπαν σε πανεπιστημιακό χώρο και κάμερες δεν υπάρχουν στο ΑΤΜ, μοναδικό αυτό, για τον ίδιο λόγο. Εκανα καταγγελία στην Ασφάλεια αλλά πρόσωπα δεν μπόρεσα να δω γιατί με χτύπησαν από πίσω. Χτυπήματα έχω στο σώμα και στα πόδια. Ζήτω η ελεύθερη διακίνηση των ληστών και των ναρκεμπόρων».

Το συμβάν ανησύχησε την πανεπιστημιακή κοινότητα. Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, καθηγητής Μετεωρολογίας Χαράλαμπος Φείδας, κάνει λόγο για μια ακόμη σοκαριστική είδηση, «η οποία επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ζωές όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από τη θλιβερή και αποτρόπαια κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους του ΑΠΘ με τις εγκληματικές ομάδες που κυριολεκτικά λυμαίνονται τους χώρους του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναδεικνύει την αναποτελεσματικότητα του ισχύοντος νομικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο και την απροθυμία της αστυνομίας να επέμβει ακόμη και σε κακουργήματα και εγκλημάτων κατά της ζωής.