Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Επανέναρξη σήμερα της δίκης Χέντερσον – Παρούσα η οικογένεια

Πάτρα: Επανέναρξη σήμερα της δίκης Χέντερσον – Παρούσα η οικογένεια

Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα η δίκη για τη δολοφονία του Μπαράκι Χέντερσον, που γίνεται στο Μικτό Ορκωτό Δικααστήριο της Πάτρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης , ενώ η απόφαση αναμένεται στις 22 Νοεμβρίου. Έχουν απομείνει, αγορεύσεις επτά δικηγόρων.

Συνολικά 12 δικηγόροι αγορεύουν για την υπεράσπιση των 9 κατηγορουμένων.

Στην Πάτρα βρίσκονται και οι γονείς του άτυχου 22χρονου αμερικανού, για να παρακολουθήσουν τη δίκη και να ακούσουν την απόφαση του Δικαστηρίου.

Καταπέλτης η πρόταση του Εισαγγελέα

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην προ ημερών πρότασή του καταλόγισε ανθρωποκτόνα πρόθεση στους περισσότερους κατηγορουμένους. Ενώ ζήτησε και την ποινική δίωξη και άλλων για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Βαρύς ο πέλεκυς «έπεσε» για τον 1ο, 5ο,6ο,7ο,8ο και 9ο από τους κατηγορουμένους, καθώς ο εισαγγελέας ζητά στην πρότασή του να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση!

Για τον 2ο από τους κατηγορουμένους πρότεινε την καταδίκη του για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Για τον 3ο και 4ο από τους κατηγορουμένους πρότεινε καταδίκη για απλή σωματική βλάβη.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος από τους κατηγορουμένους είναι 34 ετών , ενώ ο μικρότερος, μόλις 19 ετών!

Παράλληλα ο Εισαγγελέας ζήτησε να διωχθεί ποινικά ο ιδιοκτήτης του μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου, όπου και ξεκίνησε το επεισόδιο, που κατέληξε στον φόνο του 22χρονου αμερικανού. Η ποινική δίωξη , όπως σημείωσε, να αφορά απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ψευδορκία και οπλοχρησία.

Τέλος ο Εισαγγελικός Λειτουργός πρότεινε και την ποινική δίωξη σε έναν από τους μπάρμαν του καταστήματος για ψευδορκία και οπλοχρησία!

Πηγή: tempo24.news