Αρχική Περ. Πελοποννήσου Οι τετραπλές εκλογές και οι αριθμοί .. τρέλας που στέλνουν στον …...

Οι τετραπλές εκλογές και οι αριθμοί .. τρέλας που στέλνουν στον … αγύριστο τα χρίσματα!

Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πληθυσμός 580000 κάτοικοι.
Απ´ αυτούς στις κάλπες για την Περιφέρεια πάνε περίπου 370000 ψηφοφόροι.
Αυτοί έχουν να επιλέξουν μεταξύ εφτά (7) συνδυασμών (το λιγότερο), με περίπου 400 συνολικά ονόματα υποψηφίων για την Περιφέρεια.

Ο Τατούλης πήρε το 2010 το 41,5% και το 2014 το 43% των ψήφων της “πρώτης” Κυριακής.

Οι Πελοποννήσιοι όμως στις επερχόμενες εκλογές έχουν και κάλπες για 26 Δήμους. Οι υποψήφιοι στους Δήμους είναι περίπου …14000(!) Όμως παράλληλα θα υπάρχει και άλλη μία κάλπη για τις Ευρωεκλογές όπου και εκεί θα υπάρχουν (συνολικά) περί τους 1500 υποψηφίους.

Εάν έχουμε και Εθνικές Εκλογές την ίδια περίοδο, τότε οι ψηφοφόροι θα έχουν μπροστά τους ακόμη άλλους 1000 υποψηφίους.

Γιατί όμως βάζουμε αυτούς τους αριθμούς με την συνολική τους διάσταση και όχι με τον περιορισμένο αριθμό στις επιμέρους κοινωνίες και…κάλπες;

Επειδή για να στελεχωθούν αυτά τα ψηφοδέλτια με υποψηφίους, θα υπάρχουν υποψήφιοι σε ίδιους πολιτικούς χώρους αλλά σε διαφορετικά πολιτικά “συστήματα” για Δήμους και Περιφέρεια.

Φίλοι και συγγενείς θα βρεθούν Αυτοδιοικητικά …”αντίπαλοι”, ενώ πολιτικά βρίσκονται στο ίδιο χώρο! Είναι πρωτόγνωρο; Όχι βέβαια!

Είναι όμως η πρώτη φορά που θα κλιθούν οι ψηφοφόροι την ίδια στιγμή να επιλέξουν διαφορετικά, κόμμα-φίλους-συγγενείς και προσωπικότητες;

Οι δε υποψήφιοι βουλευτές, θα κοιτάνε την…πάρτη τους για τον σταυρό προτίμησης και όχι την συνολική “επιθυμία” των κομμάτων τους (χρίσματα και …κουραφέξαλα). Ούτε πρόκειται να πιέσουν ψηφοφόρους την ίδια στιγμή που θα κυνηγάνε τον … σταυρό τους, να ψηφίσουν για Δήμαρχο, Περιφερειάρχη, δημοτικό και περιφερειακό Σύμβουλο, καθώς και Ευρωβουλευτή, σύμφωνα με τις αποφάσεις των “σοφών” εκλογικών επιτροπών των κομμάτων.

Φανταστείτε να έρθει ο υποψήφιος βουλευτής, ο οποίος θα έχει την αγωνία του με πίεση τουλάχιστον… 17 τη μεγάλη και … 12 τη μικρή να σας πει σε παρακαλώ ψήφισε το κόμμα μου και βάλε σταυρό σε … μένα, αλλά μη ψηφίσεις τον φίλο σου που είναι υποφήψιος με Δήμαρχο που δεν τον θέλει το κόμμα ή τον συγγενή σου που είναι υποψήφιος με άλλον Περιφερειάρχη από την ΔΙΚΗ μας επιλογή.

Ακόμη, στο τέλος να θέλει και να σου υποδείξει και τον …δικό του φίλο Ευρωβουλευτή!

Ε, λοιπόν τους στέλνεις στον αγύριστο; Ναι η όχι;