Αρχική Eπικαιρότητα Απίστευτη δήλωση Παπακώστα: Οι αστυνομικοί να αυτοπροστατεύονται (Βίντεο)

Απίστευτη δήλωση Παπακώστα: Οι αστυνομικοί να αυτοπροστατεύονται (Βίντεο)

Οργή έχει προκαλέσει στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ η νέα επίθεση κατά αστυνομικών από αντιεξουσιαστές στο Εφετείο που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.

Το κλίμα στην ΕΛ.ΑΣ., έγινε ακόμη πιο βαρύ μετά τις καταγγελίες ενός εκ των τραυματισμένων αστυνομικών που φέρεται να είπε ότι ο επικεφαλής αστυνόμευσης συνέστησε να μην γίνουν συλλήψεις για να μην «οξυνθούν» περαιτέρω τα πνεύματα.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στο Open υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε.

Παράλληλα, η κυρία Παπακώστα κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν εξακρίβωση ταυτοτήτων σε δύο αστυνομικούς, στου Ζωγράφου. Πάντως, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σχηματίζει ποινική δικογραφία για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών και τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Την ίδια ώρα πάντως, συνδικαλιστές αστυνομικοί, όπως ο γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Σ. Μαυροειδάκος, δήλωνε στην τηλεόραση του Alpha ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για συλλήψεις αντιεξουσιαστών που πρωταγωνίστησαν στην άγρια επίθεση που έστειλε στο νοσοκομείο τους τρεις αστυνομικούς. Αναρωτήθηκε μάλιστα, αν θα γίνει έρευνα γιατί δεν έγιναν συλλήψεις. Μάλιστα, συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι αξιωματικός που ήταν παρών απέτρεψε τους συναδέλφους του από το να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Ν.Δ.: Απίστευτες δηλώσεις της κ. Παπακώστα

Για απίστευτες δηλώσεις με τις οποίες επιχειρεί να δικαιολογήσει τους μπαχαλάκηδες κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για τη συνέντευξη που παραχώρησε η Κατερίνα Παπακώστα στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Η Νέα Δημοκρατία προτρέπει μάλιστα την κυρία Παπακώστα «να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

«Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».