Αρχική Ν. Αργολίδος Ναύπλιο : Ερχεται οικονομικός μαρασμός -Ανίκανη η δημοτική αρχή Κωστούρου να κρατήσει...

Ναύπλιο : Ερχεται οικονομικός μαρασμός -Ανίκανη η δημοτική αρχή Κωστούρου να κρατήσει ανοιχτό το στρατόπεδο

Τις τελευταίες αρκετές μέρες παρατηρείται πτώση της εμπορικής κίνησης στο κέντρο του Ναυπλίου. Κοινώς έχει ερημώσει…
Αυτό οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους στον μήνα που διανύουμε Νοέμβριος, αλλά και στο κλείσιμο του Στρατοπέδου.
Εξηγούμαι: Το Ναύπλιο ζούσε δυστυχώς για όλους μας το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου από το Στρατόπεδο το οποίο αποτελούσε μια κύρια και μόνιμη πηγή εσόδου όχι μόνο για τους Ναυπλιείς αλλά και για όλη την γύρω περιοχή. Αυτή την στιγμή το Στρατόπεδο μπορεί να μην έχει κλείσει τυπικά αλλά ουσιαστικά είναι κλειστό εδώ και περίπου εφτά μήνες.
Η οικονομική ζημιά από την έλλειψη αυτής της τόσο σημαντικής πηγής εισοδήματος για την πόλη έχει αρχίσει να φαίνεται τώρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι διανύσαμε από το κλείσιμό του και μετά καλοκαιρινή περίοδο (τουριστική σεζόν).
Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να κρατήσει μία σταθερή πηγή εισοδήματος για την πόλη του Ναυπλίου διεκδικώντας  την παραμονή του  (στρατοπέδου) όπως έγινε σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, ελπίζουμε να μην οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό τον εμπορικό και όχι μόνο κόσμο της πόλης.
(Η πηγή αυτή εισοδήματος είναι δύσκολο να αναπληρωθεί με άλλους τρόπους (βλέπε τουρίστες κλπ) και αυτό γιατί  είχε την σταθερά της αναγκαιότητας, άρα και της ωφελιμότητας για την πόλη. Τέτοια πηγή με τέτοιες σταθερές ως προς τα οικονομικά μεγέθη είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρεθεί για την πόλη).

πηγή : arenanews.gr