Αρχική Ν. Λακωνίας Στο προσκήνιο η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης!

Στο προσκήνιο η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης!

Συνάντηση με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρο Μπένο είχε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, όπου στο επίκεντρό της τέθηκε το θέμα της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αρχιτέκτονας και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου κ. Γεώργιος Γιαξόγλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ανασυγκρότησης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «ΓΙΤΙΑΔΑΣ» κ. Ευστάθιος Μπεκιάρης, συνεργάτες του Σωματείου και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης, «κύριος άξονας της συζήτησης ήταν οι δρομολογούμενες ενέργειες για την αξιοποίηση της συμβολικής δωρεάς, ύψους 100.000 δολαρίων του Ιδρύματος J.M. Kaplan Fund των ΗΠΑ, για την εκτέλεση της πρώτης φάσης των εργασιών ανάδειξης του ιστορικού μνημείου. Αξιοσημείωτο είναι, πως πρόκειται για τη δεύτερη χορηγία που λαμβάνει ένα Αρχαίο Θέατρο στην Ελλάδα από το Αμερικανικό Ίδρυμα».

Ο κ. Μπένος αναφέρθηκε επίσης και στην εκδήλωση του Σωματείου, την ετήσια συνάντηση των Εταιρικών Μελών του Διαζώματος που θα διοργανωθεί φέτος στη Σπάρτη, από τις 5 έως τις 7 Απριλίου.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης εξέφρασε την ελπίδα, πως η χρηματοδότηση του Αμερικανικού Ιδρύματος θα αξιοποιηθεί από την αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ στο μέγιστο. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Σωματείου και ιδιαίτερα τον κ. Μπένο για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία τους να καταπιαστούν με την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου, καθώς και για την αρωγή και καθοδήγησή τους όλα αυτά τα χρόνια, για ένα έργο που αφορά στην τοπική κοινωνία, αλλά είναι και προς το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.

Πηγή: apela.gr