Αρχική Ν. Λακωνίας Εκπέμπουν SOS και ζητούν λύση για το Νοσοκομείο Μολάων Λακωνίας!

Εκπέμπουν SOS και ζητούν λύση για το Νοσοκομείο Μολάων Λακωνίας!

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων απευθύνοντας έκκληση προς όλους τους υπεύθυνους να λύσουν άμεσα το πρόβλημα της Παθολογικής & Καρδιολογικής κλινικής πριν την αποχώρηση των δύο Ειδικών Ιατρών στο τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ του Συλλόγου πάντα πιστό στις αξίες και τα ιδανικά ως συνδικαλιστικός φορέας στο Νοσοκομείο Μολάων αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει έκκληση μέσω δελτίου τύπου προς όλους τους υπεύθυνους της Ιεραρχίας, Διοίκηση, 6η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας, να λύσουν άμεσα το πρόβλημα της Παθολογικής & Καρδιολογικής κλινικής πριν την αποχώρηση των δύο Ειδικών Ιατρών στο τέλος του χρόνου αντίστοιχα λόγω λήξης Επικουρικής σύμβασης και συνταξιοδότησης!!

Είναι αδιανόητο στη καρδιά του Χειμώνα να μείνει ένας Ιατρός στη κάθε κλινική λόγω έξαρσης λοιμώξεων και ανάπτυξης πολλών Ιών. Ήδη με τους δύο μόνο Ιατρούς σε κάθε κλινική υπάρχει αύξηση διακομιδών λόγω αδύνατης εφημεριακής κάλυψης ολόκληρο μήνα!!

Οι απαντήσεις της Διοίκησης, ότι δεν εκδηλώνει κανείς Ιατρός ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο Μολάων Παθολόγος ή Καρδιολόγος δεν μας ικανοποιούν πλέον!!

Οι απαντήσεις ότι δεν έχουν προχωρήσει οι κρίσεις των προκηρυγμένων Ιατρικών θέσεων [Ορθοπεδικού-Aναισθησιολόγου-Ακτινολόγου] πλην του Χειρουργού δεν μας ικανοποιούν πια!! Κίνδυνος αποχώρησης της Επικουρικής Ακτινολόγου επίσης στο τέλος του 2018 αν δεν παραταθεί η σύμβαση!!

Οι απαντήσεις ότι στην 6η ΥΠΕ προχωρούν υποθέσεις πρώτα άλλων Νοσοκομείων για την πρόσληψη επικουρικού λοιπού Προσωπικού, επίσης δεν μας ικανοποιούν πλέον!!

Το Δ.Σ του Συλλόγου από τις 5 Οκτωβρίου 2018 ζήτησε με επιστολή στη Διοίκηση και στα μέλη του Συμβουλίου Νοσοκομείου Λακωνίας να απαντήσουν εγγράφως για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος καθώς και άλλων μείζονος σημασίας!!

Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση για αυτό το Δ.Σ του Συλλόγου πραγματοποίησε συνάντηση στις 6 Νοεμβρίου 2018 με την Αν/α Διοικήτρια κατόπιν έγγραφου αιτήματός του, όπου τα μέλη του Δ.Σ διαπίστωσαν για το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν υπάρχει πραγματική λύση!!

Ζητάμε λύση στο πρόβλημα απ΄ όλους τους υπεύθυνους, προτείνουμε να δοθεί οικονομικό κίνητρο λόγω του άγονου που έχει χαρακτηριστεί για τους Ιατρούς το Νοσοκομείο Μολάων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων

Η Πρόεδρος
Διονυσία Κρέζου

Η Γραμματέας
Σταυρούλα Μαχαίρα

Πηγή: apela.gr