Αρχική Ν. Λακωνίας Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας αποκαλύφθηκε στο Γύθειο

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας αποκαλύφθηκε στο Γύθειο

Νέο «χτύπημα» στην αρχαιοκαπηλία και την παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων κατάφεραν οι αστυνομικοί στη Λακωνία. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 8/11 αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, συνέλαβαν έναν 51χρονο Αλβανό, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και τον Τελωνειακό Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα του 51χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν: 39 χάλκινα νομίσματα αρχαίων, ρωμαϊκών και ελληνιστικών χρόνων, ένα χάλκινο δαχτυλίδι, ένα σιδερένιο πηνίο και ένα τμήμα χάλκινης περόνης.

Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 51χρονου στο Γύθειο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους 505 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Πηγή: lakonikos.gr