Αρχική Eπικαιρότητα Συνωστισμός Ελλήνων στα σύνορα με την Αλβανία για την κηδεία του Κατσίφα...

Συνωστισμός Ελλήνων στα σύνορα με την Αλβανία για την κηδεία του Κατσίφα – Προκλήσεις της Αλβανικής αστυνομίας (Bίντεο)

Χιλιάδες Ελλαδίτες είναι καθ’ οδόν για τις Βουλιαράτες για να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο με διάφορες προφάσεις οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, «κάνουν τη ζωή δύσκολη» στα λεωφορεία που φτάνουν από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Κακαβιά, οι Αλβανοί αστυνομικοί κάνουν έρευνες για μπλούζες με το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσίφα ή τατουάζ που θεωρούν προκλητικά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες για τον ίδιο λόγο δεν επετράπη η είσοδος σε ένα λεωφορείο από τη Ζάκυνθο.

Παράλληλα οδηγούν για άτυπες ανακρίσεις στελέχη βορειοηπειρωτικων οργανώσεων οι οποίες ζητούν την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να σταματήσουν τα προσχήματα των αλβανικών Αρχών και να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες στο χωριό για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Οι Αλβανοί αστυνομικοί προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολών κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν την ελεύθερη πρόσβαση στην ήμερα στην κηδεία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα που δολοφονήθηκε ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Οι Αλβανοί αστυνομικοί «έγδυσαν» Έλληνα στα σύνορα για να δουν τα τατουάζ του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να παραδώσουν την ελληνική σημαία!

Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένειά του και στην τελετή καλούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη όσους Ελληνες πολίτες μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr