Αρχική Eπικαιρότητα Σήμερα η κηδεία του Κατσίφα: Αναχώρησαν τουλάχιστον 2.000 Έλληνες για Βουλιαράτες

Σήμερα η κηδεία του Κατσίφα: Αναχώρησαν τουλάχιστον 2.000 Έλληνες για Βουλιαράτες

Μετά από 11 μέρες, το άταφο κορμί του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα ενταφιαστεί στη γενέθλια πατρίδα του, τους Βουλιαράτες. Περισσότεροι από 2.000 Ελληνες αναχώρησαν χθες και σήμερα τα ξημερώματα από διάφορα μέρη της χώρας για να δώσουν το παρών στο ύστατο χαίρε στον ομογενή, στην κηδεία του στις 14.00 (ώρα Αθήνας).

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και θα ακολουθήσει η ταφή του 35χρονου στο κοιμητήριο του χωριού, μία ταφή που θα μοιάζει με λαϊκό προσκύνημα. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό και ο αρχηγός της αλβανικής Αστυνομίας Αρντι Βελίου να βρεθεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα για την επίβλεψη των πρόσθετων ελέγχων. Αλβανοί και Ελληνες αξιωματικοί βρίσκονται στο μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς ώστε να πραγματοποιήσουν πρόσθετους διαβατηριακούς ελέγχους, κυρίως για το αν υπάρχουν άτομα που πηγαίνουν για την κηδεία και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει για έκνομες ενέργειες.

Τουλάχιστον δύο λεωφορεία ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν σήμερα τα ξημερώματα από τη Θεσσαλονίκη για την Αλβανία, προκειμένου πολίτες να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες για να παραστούν στην κηδεία», σημείωσε το ιδρυτικό μέλος του πολιτικού κινήματος «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη δημοκρατία», κ. Πατσίκας. Οπως είπε, λεωφορεία ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως την Αθήνα, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα, ενώ αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν και με τα αυτοκίνητά τους. Τόνισε ότι το σημαντικό είναι να επικρατεί ειρηνικό κλίμα. «Πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως πηγαίνουμε εκεί για να παραστούμε στην κηδεία του Κωνσταντίνου», είπε.

Ο θρήνος και το μοιρολόι της μητέρας του Κωνσταντίνου, Βασιλείας, αντηχούσε χθες σε όλους τους Βουλιαράτες. Ολο το χωριό λύγισε όταν η σημαιοστολισμένη νεκροφόρα έφτασε στο σπίτι του νεκρού ομογενούς, στον οποίο είχαν φορέσει μέσα στο φέρετρό του τη στολή καταδρομέα.

«Παλικάρι μου, δεν χαιρέτησες εδώ, παλικάρι μου, λεβέντη μου», φώναζε η Βασιλεία Κατσίφα, ενώ λίγο πριν η πομπή φτάσει στο σπίτι της οικογένειας, οι φίλοι του Κωνσταντίνου τον σήκωσαν στα χέρια. Το σώμα του κάλυπτε η ελληνική σημαία. Η βασανιστική αναμονή έλαβε τέλος. Δέκα μέρες μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οικογένειά του κατάφερε να πάρει τη σορό του στο σπίτι για να τον κηδέψει με τις δέουσες τιμές, ωστόσο ακόμα παραμένουν τα ερωτηματικά του τι ακριβώς έγινε και τελικά ο Κωνσταντίνος κατέληξε νεκρός από σφαίρες των Αλβανών κομάντο.