Αρχική Eπικαιρότητα Υπό δρακόντεια μέτρα η κηδεία του Κατσίφα την Πέμπτη – Χιλιάδες κόσμου...

Υπό δρακόντεια μέτρα η κηδεία του Κατσίφα την Πέμπτη – Χιλιάδες κόσμου κατακλύζουν τους Βουλιαράτες (Βίντεο)

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να παραβρεθεί στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Πέμπτης, την ημέρα που θα γίνει η κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών την 28η Οκτωβρίου.

Για τον λόγο αυτό ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας. Οι αρχές τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν λάβει ειδικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών, τώρα που το κλίμα είναι τόσο τεταμένο.

Μέχρι στιγμής δεκάδες πούλμαν έχουν ναυλωθεί προκειμένου να παραστούν στην κηδεία άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η οικογένεια Κατσίφα μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα παρέλαβε στη 1.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης τη σορό του Κωνσταντίνου, από το νεκροτομείο των Τιράνων, δέκα ημέρες δηλαδή, μετά το θάνατό του.

Πάνω από μία εβδομάδα μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αλβανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως στην οικογένειά του να παραλάβει την σορό απ’ τα Τίρανα.

Για αυτό, ο πατέρας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα ταξίδεψαν από το χωριό Βουλιαράτες στα Τίρανα. Μάλιστα για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάστηκε, η διαμεσολάβηση του προέδρου του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτή Βαγγέλη Ντούλες προς τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα.

Θερμή παράκληση προς όλους τους αρμοδίους απηύθυνε και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.