Αρχική Ν. Λακωνίας Τι δουλειά έχει ένα πολεμικό V-22 Osprey πάνω από τη Σπάρτη; (Βίντεο)

Τι δουλειά έχει ένα πολεμικό V-22 Osprey πάνω από τη Σπάρτη; (Βίντεο)

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε στη Σπάρτη, απογευματινές και κυρίως βραδινές πτήσεις αεροσκαφών σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από την πόλη.

Ως συνήθως τα αεροσκάφη με τον εκκωφαντικό θόρυβο φαίνεται να ταξιδεύουν δίπλα στον Ταΰγετο ερχόμενα κάπου από την Αρκαδία. Όταν φτάνουν στη Σπάρτη πάνε αριστερά, πετούν πάνω από την πόλη και κατευθύνονται προς τη Νεάπολη όπου κάπου εκεί κάνουν στροφή και ξαναγυρνούν από τον Πάρνωνα προς την Αρκαδία όπου και χάνονται.

Αυτό δεν μας κάνει τόσο ιδιαίτερη εντύπωση, αφού πολύ πιθανόν πρόκειται για πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μπορεί να είναι και ασκήσεις.

Μία από αυτές τις πτήσεις λοιπόν, έγινε το σούρουπο και συγκεκριμένα στις 5:32 το απόγευμα της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου 2018 και ο φακός της κάμερας εντόπισε το αεροσκάφος και πρόλαβε να το καταγράψει για λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτό που μας εντυπωσίασε, ήταν ότι μετά από ανάλυση των ειδικών συνεργατών μας, είδαμε ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος τύπου V-22 Osprey, αεροσκάφος που οι έλικές του περιστρέφονται με τέτοιο τρόπο, όπου μπορεί να προσγειωθεί και απογειωθεί όπως ένα ελικόπτερο. Χρησιμοποιείται περισσότερο για μεταφορά στρατιωτών.

Αυτό που μας προβλημάτισε βέβαια, είναι ότι η Ελληνική Αεροπορία δεν διαθέτει αυτό το αεροσκάφος που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ μέσα από την κοινοπραξία των Boeing και Bell Helicopter. Τέτοια αεροσκάφη όμως διαθέτουν η Τουρκία, το Ισραήλ και άλλες γειτονικές μας χώρες.

Οπότε γεννάται το ερώτημα: Τι δουλειά έχει αυτό το αεροσκάφος πάνω από τη Σπάρτη και από ποια χώρα ήρθε; Η απάντηση προφανώς θα είναι, πως γίνονται ασκήσεις και ήρθε από κάποια φίλη χώρα με την Ελλάδα π.χ. το Ισραήλ ή κάποια κοντινή νατοϊκή βάση.

Πηγή: apela.gr