Αρχική Ν. Αρκαδίας Έρμαια των διαρρηκτών τα χωριά της Αρκαδίας

Έρμαια των διαρρηκτών τα χωριά της Αρκαδίας

Δεν είναι ένα ούτε δύο αλλά πολλά τα περιστατικά κλοπών που έχουν σημειωθεί στα χωριά της Αρκαδίας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η Δόριζα, η Καρύταινα, το Στενό είναι μερικά από τα χωριά που βρίσκονται στο στόχαστρο των διαρρηκτών.

Οι δράστες επιλέγουν προσεκτικά να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να αρπάξουν τη λεία τους, επιλέγουν ποια σπίτια θα διαρρήξουν, αφού πρώτα παρακολουθήσουν τις κινήσεις των ιδιοκτητών τους. Με μεγάλη ακρίβεια παρατηρούν τα υποψήφια θύματα τους, τι ώρα μπαίνουν στα σπίτια τους, τι ώρα κλειδώνουν τις αποθήκες τους, ποιες ώρες σβήνω τα φώτα.

Πρόσφατα θύμα ληστείας έπεσε 76χρονος στο χωριό Δόριζα, όπου οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι στον δρόμο, παραμονεύοντας πίσω από μια μάντρα. Επίσης την υπόθεση ληστείας που έγινε στις 3/11 στην Καρύταινα ερευνά η Αστυνομία, με θύμα ξανά έναν ηλικιωμένο άνδρα.

Και στο Στενό έχουν καταγγελθεί δύο περιστατικά κλοπών. Οι δράστες σε αυτές τις περιπτώσεις αφαίρεσαν από αποθήκες βαριά αντικείμενα, αντικείμενα από σίδερο, εργαλεία και καζάνια.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου, δράστες αποπειράθηκαν να τον κλέψουν χθες το βράδυ, αλλά για καλή του τύχη, έγιναν αντιληπτοί από μέλος της οικογένειάς του, γεγονός που τους ανάγκασε να τραπούν σε φυγή.

Οι κάτοικοι των χωριών έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι αισθάνονται απροστάτευτοι μπροστά στη μανία των διαρρηκτών οι οποίοι χωρίς κανέναν δισταγμό επιτίθενται στις περιουσίες των κατοίκων και σε ορισμένες περιπτώσεις ασκούν και βία, προκειμένου να αρπάξουν κάτι πολύτιμο.

Να αναφέρουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις μικροκλοπών εμπλέκονται ανήλικα άτομα, αλλά και οι κηδεμόνες που έχουν την εποπτεία τους. Σε αρκετές από αυτές τις υποθέσεις οι κατηγορούμενοι αφήνονται ελεύθεροι, συνεχίζοντας έτσι να κάνουν κλοπές και να προκαλούν «πονοκέφαλο» στις Αρχές.

Οι κάτοικοι των μικρών και απομακρυσμένων περιοχών ζητούν συχνότερες περιπολίες, αλλά αυτό σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι εφικτό λόγω των δυσχερειών που αντιμετωπίζει το αστυνομικό σώμα, από τον «γερασμένο» εξοπλισμό, αλλά και τα «αχρηστεμένα» ελαστικά στα οχήματά τους.

Πηγή: flynews.gr