Αρχική Ν. Μεσσηνίας Χωρίς ταξί αύριο η Καλαμάτα

Χωρίς ταξί αύριο η Καλαμάτα

Χωρίς ταξί θα μείνει η Καλαμάτα αύριο Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, καθώς το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί της πόλης συμμετέχει στην πανελλαδική στάση εργασίας του κλάδου.

Ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Παπαδόπουλος μας ενημέρωσε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν: “α) Αμεση εφαρμογή του Ν. 4530/18 και του Ν. 4446/16 και δράση από τις ελεγκτικές αρχές. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. β) Αμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς. γ) Αμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά”.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία παρατηρεί ότι “η συνήθεια κάποιων διαμεσολαβητικών εταιρειών να νοθεύουν τον ανταγωνισμό, πότε με παράνομες προσφορές, πότε με παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας, πότε με την τεχνική των τριγωνικών συναλλαγών με κατάληξη τη φοροαποφυγή, σκοντάφτει πλέον στο Ν. 4530/2018 και στο Ν. 4446/16 (άρθρο 71 απαγόρευση είσπραξης για λογαριασμό τρίτων). Είναι πλέον ζήτημα των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών να εφαρμόσουν το νόμο και να δημιουργήσουν ένα υγιές πεδίο ανταγωνισμού στον τομέα των επιβατικών μεταφορών”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr