Αρχική Eπικαιρότητα Την Πέμπτη η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες

Την Πέμπτη η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες

Την Πέμπτη στις 14:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος στους Βουλιαράτες, θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, 10 ημέρες μετά την δολοφονία του, οι αλβανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως στην οικογένειά του να παραλάβει την σορό απ’ τα Τίρανα.

Για το σκοπό αυτό, ο πατέρας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταβαίνουν από το χωριό Βουλιαράτι στα Τίρανα. Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη υπήρχε παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα ο οποίος παρενέβη για να παραδοθεί η σορός του Κατσίφα στην οικογένεια του.

Όπως γράφηκε χθες, η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας δέχθηκε το επίσημο αίτημα των μελών της οικογενείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παράδοση της σορού που παραμένει στο νεκροτομείο για 9η ημέρα. Μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Μητέρα Κατσίφα: Τι να την κάνουμε τη ζωή χωρίς το παλικάρι μας;

«Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα για τον λεβέντη μου. Γιατί μου του αφαίρεσαν τη ζωή; Τι έκανε; Που ήθελε τον τόπο του, την Βόρειο Ήπειρο; Που στις 28 Οκτωβρίου χαιρόταν να στολίζει και ερχόταν με τις σημαίες από την Αθήνα. Μου έλεγε να σιδερώσουμε τις σημαίες. Το πρωί ήταν μια χαρά το παιδί μου, το σταύρωσα και του είπα “η παναγιά μαζί σου”», λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλεία, στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο γιος της «μπορούσε να σκοτώσει πολλούς, αλλά ήταν της θρησκείας. Τι να την κάνουμε τη ζωή μας τώρα, χωρίς το παλικάρι μας; Βοήθαγε παντού χωρίς να πάρει μία. Ήταν ένα καλό παιδί, για όλες τις δουλειές. Γιατί να του αφαιρέσουν τη ζωή; Τον λεβέντη μου, το παλικάρι μου, μας διαλύσανε».

«Περιμένουμε τη σορό του παιδιού μου. Τι το κάνουν το παιδί εκεί; Τι τους κάναμε; Ποτέ δεν πειράξαμε κανέναν. » λέει η κ. Κατσίφα.