Αρχική Ν. Αχαΐας Επίβλεψη των έργων στην Ε.Ο. Πύργου-Οινόη πραγματοποίησε ο Απ.Κατσιφάρας

Επίβλεψη των έργων στην Ε.Ο. Πύργου-Οινόη πραγματοποίησε ο Απ.Κατσιφάρας

Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης σε κομμάτι της Εθνικής Οδού Πύργος-Οινόη και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση Κουτσοχέρα όπου εκτελούνται εδώ και καιρό εργασίες, έλαβε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νομό μας.

Πρόκειται για έργο «Αποκατάστασης Τμημάτων της Ε.Ο. Πύργου–Οινόης», το οποίο έχει στόχο την οριστική αντιμετώπιση προβλημάτων προηγούμενων ετών που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις και εκτεταμένες κατολισθήσεις. Το συνολικό μήκος της οδού που αποκαθίσταται είναι 710 μέτρα – σε τέσσερα διαφορετικά σημεία- και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.034.000,00 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται το σύνολο της τεχνικής παρέμβασης, από την αποκατάσταση έως και τη φάση της σήμανσης και των διαγραμμίσεων.

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη της εργολαβίας εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, παρά τον τεράστιο βαθμό δυσκολίας του έργου αφού για χρόνια υπήρχαν συνεχείς κατολισθήσεις στο σημείο. Όσον αφορά τη σημασία του δρόμου για την Περιφέρεια, ανέφερε: «Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν σύντομα, αλλά σε πολύ υψηλού επιπέδου τεχνικής τεκμηρίωσης για να αντιμετωπιστούν τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Πρόκειται για βασική αρτηρία που ενώνει Πηνεία και Αμαλιάδα με τον Πύργο και έχει ιδιαίτερη κυκλοφοριακή σημασία. Όταν έχουμε επαναλαμβανόμενα κατολισθητικά φαινόμενα, είναι δύσκολη η τεχνική αντιμετώπιση. Δε θα μείνουμε όμως εκεί, αλλά θα συνεχίσουμε για να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο και ασφαλή δρόμο».

Κλείνοντας, εστίασε και στα μελλοντικά σχέδια της Περιφέρειας που αναμένεται να συνεχίσει τα έργα βελτίωσης αναμένεται να συνεχίσει: «Έχουμε και άλλα σημεία που πρέπει να γίνει παρέμβαση. Με τις τεχνικές υπηρεσίες προετοιμαζόμαστε και σύντομα θα έχουμε νέο τεχνικό δελτίο για τη συνολική βελτίωση και αναβάθμιση του δρόμου Οινόη-Πύργος. Είμαστε εδώ, επιμένουμε, διεκδικούμε πόρους και υλοποιούμε έργα. Αυτή είναι η δυναμική των πραγμάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Στην Περιφέρεια έχουμε μάθει να δουλεύουμε μεθοδικά».

Πηγή: patrisnews.com