Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Στο εδώλιο η άγρια συμμορία των Καλαβρύτων – Μαρτυρίες θυμάτων που...

Πάτρα: Στο εδώλιο η άγρια συμμορία των Καλαβρύτων – Μαρτυρίες θυμάτων που σοκάρουν!

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Πάτρας, κάθονται από χθες, τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι, ως μέλη της διαβόητης συμμορίας που είχε ρημάξει τα Καλαβρυτοχώρια το 2013. Μάλιστα, ο φερόμενος ως επικεφαλής της συμμορίας, αλλά και οι τρεις κατηγορούμενοι, πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε δεκάκις φορές ισόβια ο καθένας, για όλες τις ληστείες που τους αποδίδονταν με το κατηγορητήριο, αλλά και για δύο θανάτους ηλικιωμένων θυμάτων τους, που είχαν δεχθεί χτυπήματα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στις 25 Φεβρουαρίου 2015 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή Εξαμίλια Κορινθίας, ενώ ο «εγκέφαλος» ήταν φυγόδικος και συνελήφθη αργότερα, γι΄αυτό και δικάστηκε ξεχωριστά, σε δίκη που έγινε τον περασμένο Απρίλιο.

Μετά τις πρωτοφανούς αυστηρότητας πρωτόδικες αποφάσεις, οι τρεις κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, και από χθες η υπόθεσή τους, επανεξετάζεται σε δεύτερο βαθμό. Κατηγορούνται ότι από τις 26 Μαΐου μέχρι και 8 Ιουνίου 2013, διέπραξαν συνολικά 11 ληστείες και πέντε κλοπές, σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, καθώς και για διακίνηση όπλων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, προξενούσαν σωματικές βλάβες στους παθόντες ακόμη και με εργαλεία (αιχμηρά αντικείμενα κ.λπ.) και τους ασκούσαν βία, για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν χρήματα.

ΜΕ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΑΓΚΟΥΡΑ

Στο δικαστήριο κατέθεσε χθες ένας ηλικιωμένος από τους Πετσάκους Καλαβρύτων, ο οποίος μαζί με την γυναίκα του, είχαν πέσει θύματα της συμμορίας. Περιέγραψε τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε στα χέρια τους:
«Μπούκαραν μέσα με κουκούλες και φακούς στο κεφάλι και μας έδεσα με λωρίδες από τα σεντόνια που έσκισαν.

Εμένα με χτυπούσαν με τη μαγκούρα στα χέρια, στα πόδια, στα πλευρά και στο κεφάλι, για να τους πω που είχαμε κρύψει τα λεφτά. Μου έβαλαν έναν σουγιά στο λαιμό και με έκαναν κατάμαυρο στο ξύλο. Την γυναίκα μου, την έβαλαν κάτω και την πατούσαν στον σβέρκο. Από τότε πήρε την κάτω βόλτα και δεν έχει συνέλθει ακόμα» είπε το θύμα, στο δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη των κατηγορούμενων, από τα ίχνη των κινητών τηλεφώνων που αποσπούσαν από τα θύματά τους.

Στο σπίτι ενός εξ αυτών, όπου πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση, είχε βρεθεί και ένα πιστόλι μάρκας Zastava, 22 χιλιοστών και πολλά πυρομαχικά και όπως προέκυψε από την προανάκριση και την παρακολούθηση τηλεφώνων, εμπορευόταν όπλα και έκαναν και διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και προσπάθησαν να δώσουν διάφορες εξηγήσεις, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν πείσθηκε. Πρότεινε την ενοχή τους για λιγότερες ληστείες και σε πολύ πιο ελαφριά μορφή, από την πρωτόδικη απόφαση.

Συγκεκριμένα, για τον πρώτο κατηγορούμενο, στο σπίτι του οποιου βρέθηκαν όπλα και τα πυρομαχικά, πρότεινε ενοχή για απλή συνέργεια σε ληστεία βασικής μορφής στο Κομπιγάδι.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε επίσης πιστόλι, προτάθηκε η ενοχή του, επίσης για απλή συνέργεια σε δύο ληστείες στο Κομπιγάδι και για παράνομη οπλοκατοχή όπλων και πυρομαχικών, ενώ για τον τρίτο κατηγορούμενο, ο εισαγγελέας πρότεινε επίσης, απλή συμμετοχή σε δύο ληστείες στα Καλάβρυτα.

Να σημειωθεί ότι, ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου, αποσύνδεσε τους θανάτους δύο θυμάτων, ως αποτέλεσμα των βιαιοπραγιών που ασκήθηκαν σε βάρος τους, ενώ ζήτησε και μετατροπή της πρωτόδικης απόφασης, για συμμετοχή σε συμμορία, αντί για εγκληματική οργάνωση.

Πηγή: pelop.gr