Αρχική Ν. Λακωνίας Λιλιπούτειοι πυροσβέστες στις Κροκεές Λακωνίας!

Λιλιπούτειοι πυροσβέστες στις Κροκεές Λακωνίας!

Τον Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κροκεών του Δήμου Ευρώτα, επισκέφθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου «Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής».

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Υπηρεσίας που αφορούν στην ενημέρωση μαθητών για θέματα πυροπροστασίας, πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών και γενικότερα στη γνωριμία και ευαισθητοποίηση των παιδιών με το πυροσβεστικό έργο.

Η δράση αυτή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μυρτιάς και το πρόγραμμα περιελάμβανε για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου α) ενημέρωση με οπτικοακουστικό υλικό εντός αίθουσας β) ξενάγηση σχετικά με τα εργαλεία και υλικά των πυροσβεστικών οχημάτων και γ) εικονική πυρόσβεση με πυροσβεστικό αυλό.

Η συμμετοχή των μαθητών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τους από την Π.Υ. Γυθείου ήταν εντυπωσιακή, ενώ οι ερωτήσεις καθώς και οι αφηγήσεις περιστατικών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα όπως διαπίστωσε η Υπηρεσία, στο σχολείο αυτό υπήρχαν πολλοί μαθητές συγγενείς ή παιδιά εθελοντών πυροσβεστών της Υπηρεσίας, τα οποία γνώριζαν πυροσβεστικά εργαλεία, πυροσβεστικό εξοπλισμό και τρόπους πρόληψης και αποφυγής πυρκαγιάς, γνώσεις που τις είχαν αντλήσει από συζητήσεις με τους εθελοντές πυροσβέστες, συγγενείς ή γονείς τους.

Για τις μικρότερες ηλικίες, σε συνεννόηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό, τα παιδιά παρακολούθησαν αφήγηση ιστοριών πυροσβεστικού περιεχομένου, γνώρισαν από κοντά τα πυροσβεστικά είδη ατομικής προστασίας και εντυπωσιάστηκαν από τον φάρο, την σειρήνα και τα πυροσβεστικά εργαλεία.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πυροσβεστική παιδεία ξεκινά από την έμφυτη ανάγκη για αυτοσυντήρηση και αυτοπροστασία που στην παιδική ηλικία βρίσκει πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία γερής βάσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Π.Υ. Γυθείου «Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής» που υπογράφεται από τον Διοικητή της Υπηρεσιας, Επιπυραγό Κωνσταντίνο Π. Γραφάκο.

Πηγή: apela.gr