Αρχική Περ. Πελοποννήσου Εκλογές χωρίς…ρευστό για υποψηφίους αφού χορηγοί δεν έχουν…μαύρα διαθέσιμα!

Εκλογές χωρίς…ρευστό για υποψηφίους αφού χορηγοί δεν έχουν…μαύρα διαθέσιμα!

«Πόρτα» τρώνε οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες από τους… πατροπαράδοτους ΧΟΡΗΓΟΥΣ για τα…έξοδα των εκλογών.

Οι επιχειρηματίες στους οποίους κατέφευγαν οι υποψήφιοι για να…τσοντάρουν στα έξοδα, δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη ή στο ταμείο και μάλιστα τόσους μήνες πριν τις εκλογές. Άλλωστε η οικονομική κατάσταση δεν είναι όπως τα τελευταία χρόνια, όπου και «μαύρα» υπήρχαν και οι συναλλαγές δεν γίνονταν υποχρεωτικά μέσω Τραπεζών. Ούτε είχαμε περάσει τετραετία με «κάπιταλ κοντρόλς» που δεσμεύτηκε το αδήλωτο χρήμα.

Το χειρότερο όμως για τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες είναι πως ούτε τα κόμματα θα διαθέσουν χρήμα εκλογικών …εξόδων γι αυτούς. Κυρίως αφορά αυτούς που ζήτησαν και πήραν «χρίσμα» . Τα κόμματα αφενός είναι καταχρεωμένα αφ’ εταίρου έχουν ταυτόχρονα και Ευρωεκλογές και κυρίως Εθνικές Εκλογές.

Πολλά τα λεφτά και δεν θα περισσέψουν! Μάλλον θα λείψουν.

Το γεγονός πως για πρώτη φορά έχουν ανακοινωθεί τόσο από κόμματα όσο και από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, νωρίτερα από ποτέ οι υποψηφιότητες είναι και καλό και κακό…!

Καλό είναι επειδή οι υποψήφιοι έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν και να βρουν υποψηφίους για την στελέχωση των ψηφοδελτίων.

Κακό όμως είναι για να μαζέψουν χρήμα…!

Οι «χορηγοί» ξέρουν πως αν δώσουν τώρα το κάτι τις, μέχρι τις εκλογές θα τους ξετινάξουν…!

Οι υποψήφιοι ξέρουν πως οι εποχές έχουν αλλάξει. Δηλαδή με τις νέες επικοινωνιακές τακτικές έχει προστεθεί ένα έξοδο που δεν το υπολόγιζαν.

Είναι το διαδίκτυο. Οι περισσότεροι νόμιζαν πως αν έχουν κάποιους να τους γράφουν καλά λόγια με 100-200 ευρώ διαφήμιζαν τις δραστηριότητές τους. Τώρα όμως έχουν μπροστά τους εκλογές. Για να ικανοποιήσει για παράδειγμα ένας υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τα περίπου εκατό σάιτ που υπάρχουν στην Περιφέρεια και μόνο 100 ευρώ το μήνα, θα χρειαστεί για τους επόμενους επτά (7) μήνες, 700 επί 100 περίπου ….70. 000 ευρώ. Ακόμη κι αν επιλέξει να μη συνεργαστεί με τα μισά (τα οποία θα τον βρίζουν αν μείνουν στην…απέξω) και πάλι θέλει μια…30άρα!

Αν προστεθούν και τα …»λοιπά» (εφημερίδες, τηλεοράσεις κ.λ.π) ….χάθηκε .

Παλαιότερα «μάζευαν» και τους έμεναν. Γι’ αυτό πολλοί υποψήφιοι μετά από εκλογές αγόραζαν, σπίτια, αυτοκίνητα και είχαν γενικώς….ρευστότητα!