Αρχική Ν. Λακωνίας Ιστιοφόρο με αλλοδαπούς προσάραξε νοτιοανατολικά της Μονεμβασιάς – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Ιστιοφόρο με αλλοδαπούς προσάραξε νοτιοανατολικά της Μονεμβασιάς – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Στον εντοπισμό 31 αλλοδαπών προέβησαν πρωινές ώρες του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών, καθώς και στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε πρώτες πρωινές του Σαββάτου 3/11, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ενός ιστιοφόρου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Μονεμβασιάς – Μυρτώο πέλαγος.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω ιστιοφόρου, που ήταν προσαραγμένο σε βραχώδες σημείο της περιοχής «ΑΚΡΑ ΚΑΜΗΛΙ», καθώς και 27 αλλοδαπών στην ξηρά.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στη Νεάπολη Βοιών με μέριμνα στελεχών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσαν στο σημείο, ενώ λίγο αργότερα παραδόθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης 6 επιπλέον αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος ενώ δύο εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 42 και 45 ετών, συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές.

Πηγή: apela.gr