Αρχική Ν. Κορινθίας Αλ.Πνευματικός: Νέο σχολείο για την Αρχαία Κόρινθο

Αλ.Πνευματικός: Νέο σχολείο για την Αρχαία Κόρινθο

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το «Σχολικό Συγκρότημα Αρχαίας Κορίνθου (Δημοτικό Σχολείο)» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 3.100.000,00 €.

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης θα κατασκευασθεί ένα νέο κτίριο στέγασης δημοτικού σχολείου, δυναμικότητας 200 μαθητών στη Δημοτική Κοινότητα Αρχαίας Κορίνθου του Δήμου Κορινθίων.

Το σχολικό συγκρότημα θα είναι διώροφο συνολικής επιφάνειας 2.575,09 m2.Στο ισόγειο προβλέπεται η κατασκευή 4 αιθουσών διδασκαλίας , αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, χώρος φύλακα, γραφείο διευθυντή, γραφείο δασκάλων, γραφείο ψυχολόγου, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, χώρος φαγητού, αποθήκη, χώροι υγιεινής (WC) και χώρος λεβητοστασίου. Στον όροφο προβλέπεται η κατασκευή 4 αιθουσών διδασκαλίας, 4 αιθουσών εργαστηρίων, χώρος γενικού αρχείου, γραφείο συλλόγου γονέων, αίθουσα τμήματος ένταξης και χώροι υγιεινής (WC αγοριών και κοριτσιών). Επίσης θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, φύτευση με γκαζόν και ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου τμήματος, καθώς και περίφραξη περιμετρικά του περιβάλλοντα χώρου τού Σχολείου.

Με την κατασκευή του προτεινόμενου έργου, θα μεταστεγαστεί σε νέο κτίριο το δημοτικό σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου, που τώρα λειτουργεί σε παλιό κτίριο ακατάλληλο και που δεν καλύπτει τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών. Το έργο με την ολοκλήρωσή του θα είναι πλήρως λειτουργικό και αξιοποιήσιμο.