Αρχική Ν. Κορινθίας Aποφασίστηκε η εκμίσθωση του Spa Λουτρακίου

Aποφασίστηκε η εκμίσθωση του Spa Λουτρακίου

Χθες συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΕ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Loutrakiblog και τέθηκε το θέμα της εκμίσθωσης του Spa Λουτρακίου λόγω της μεγάλης οφειλής του σε δημόσιο και εργολάβο .

Οπως εξήγησε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Τουριστικής κ. Ρουμελιώτης αλλά και ο Αντιπρόεδρος κ. Σακελλαρίου είναι επιτακτική ανάγκη να εκμισθωθεί η δημοτική επιχείρηση ώστε να μην ζούμε πλέον υπό το βάρος των κατασχέσεων, αλλά και ούτε να επιβαρύνεται η επιχείρηση με χρέη προς το δημόσιο. Πρώτιστο μέλλημα αποτελεί η διασφάλιση της περιουσίας του Δήμου και των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων.

Η ανοδική πορεία που παρουσιάζει η επιχείρηση τα τελευταία χρόνια δεν αρκεί, όπως εξηγήθηκε η μη τήρηση των κανόνων και των όρων του Κοινοπρακτικού από το Καζίνο, δυστυχώς έφεραν την επιχείρηση στο σημείο που είναι σήμερα.Μια επιχείρηση που κοσμεί την πόλη μας, που μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, και που σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να κλείσει για κανένα λόγο. Πολύ περισσότερο να κατασχεθεί ολόκληρο το κτίριο από το Δημόσιο λόγω των οφειλών σε εφορία και ΙΚΑ αλλα να υπάρχει και ο φόβος εκπλειστηριασμού από τις τράπεζες.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε καταστροφή, άρα προτείνεται ως λύση η εκμίσθωσή του με την προκήρυξη ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού, ώστε η Τουριστική να λαμβάνει ένα ετήσιο ικανοποιητικό μίσθωμα, με σκοπό την αποπληρωμή των οφειλών σε δημόσιο και εργολάβο.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 5 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά (μειοψηφούσας της κ. Ανδριάννας Κουρούκλη).

Το θέμα όπως ειπώθηκε θα έρθει στο Δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση.

Πηγή: loutrakiblog.gr