Αρχική Περ. Πελοποννήσου Π. Νίκας: “Εξακολουθώ να στηρίζω το ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια” (Ηχητικό)

Π. Νίκας: “Εξακολουθώ να στηρίζω το ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια” (Ηχητικό)

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία («Επί της ουσίας») φιλοξενήθηκε, την Παρασκευή το πρωί, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ο κ. Νίκας αρχικά, τόνισε με έμφαση ότι “είμαι αυτοδιοικητικός, που σημαίνει ότι το πρώτο νοιάξιμο είναι για τον τόπο μου” και ότι είναι υποχρέωση του αυτοδιοικητικού να βλέπει τα πράγματα πιο καθαρά, να κρίνει και να κατακρίνει. Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημείωσε ότι θα κατατεθούν προτάσεις, θα κριθεί η δυνατότητα υλοποίησής τους και η αποτελεσματικότητα του κάθε υποψηφίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει από μόνη της πάρα πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες αλλά, όπως πρόσθεσε, “το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι δεν προώθησε τα μείζονα προβλήματα”.

Ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είναι με την ανθρωποφαγία στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ότι δεν είπε ποτέ να παραιτηθεί ο περιφερειάρχης. Κληθείς να σχολιάσει το ρόλο της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι έχει έναν ρόλο που δεν τον εκφράζει και δεν θα τον ανέθετε σε κανέναν συνεργάτη του.

Όσον αφορά το ΣΔΙΤ και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ούτε και το 2019 θα υπάρξουν αποτελέσματα με τα σκουπίδια και ότι ως Περιφέρεια Πελοποννήσου “κινούμαστε στην κατεύθυνση που κινούνται όλες οι Περιφέρειες”. Υπενθύμισε ότι ως πρόεδρος της ΠΕΔ είχε αρχικά ενστάσεις για το ΣΔΙΤ, αλλά όταν διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρότεινε κάποια άλλη λύση, το στήριξε και, όπως ανέφερε, εξακολουθεί να το στηρίζει έκτοτε. Εξέφρασε τη λύπη του ότι σε άλλες περιφέρειες (π.χ. Δυτική Μακεδονία) έχει δοθεί λύση στο θέμα των απορριμμάτων και θεώρησε ως πιο σωστό να είχε προσδιοριστεί από την Περιφέρεια ή το Δημόσιο ο χώρος διαχείρισής τους. Καταλήγοντας, σημείωσε ότι εκ των υστέρων δεν θα πρέπει να λέγεται οτιδήποτε και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Ας μήν γυρίσουμε πίσω, να κοιτάμε μπροστά, να συνεργαστούμε και να συνεχίσουμε”.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Π. Νίκας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης:

Πηγή: drt915.gr