Αρχική Ν. Λακωνίας Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για τη μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης!...

Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για τη μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης! (Βίντεο)

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείο Σπάρτης παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Λακωνία και για την ιστορική πρωτεύουσα, τη Σπάρτη. Στην οικονομική επιτροπή εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και οι όροι της διακήρυξης για τη μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Τζανετέα, προσθέτοντας πως «ήταν μια διαδικασία επίπονη, δύσκολη, άλλα είχαμε θετικά αποτελέσματα και όλη αυτή η προσπάθεια ολοκληρώθηκε γιατί συνεργαστήκαμε με τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, με την ΕΦ.Α.ΛΑΚ., με τις τεχνικές μας υπηρεσίες και τις υπηρεσίες του Δήμου».

«Το νέο Μουσείο μπαίνει πλέον σε μια τροχιά υλοποίησης από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μελέτη», υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, η οποία σημείωσε πως «ήδη συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Πολιτισμού ούτως ώστε το επόμενο διάστημα θα οριστεί και η Επιτροπή Αξιολόγησης, με στόχο, αν όλα πάνε καλά στον διαγωνισμό, στα τέλη περίπου Ιανουαρίου να έχουν υποβάλλει όλοι οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό».

Πηγή: apela.gr