Αρχική Ν. Κορινθίας Αλ. πνευματικός: “Κάποιοι λένε για έξυπνες πόλεις, η Κόρινθος όμως έχει έξυπνους...

Αλ. πνευματικός: “Κάποιοι λένε για έξυπνες πόλεις, η Κόρινθος όμως έχει έξυπνους δημότες” (Βίντεο)

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Μουρούτσου και άλλων πρώην στελεχών του Συνδυασμού Πορεία Ευθύνης που σήμερα κάνουν λόγο για έλλειψη έργων μετά τις εκλογές του 2014, διάστημα το οποίο ο κ. Σταυρέλης το επέκτεινε συμπεριλαμβάνοντας και το χρονικό πλαίσιο του 2007.

Με αυτές τις δηλώσεις ο κ. Πνευματικός θεωρεί ότι αυτοαναιρούνται, καθώς αναφέρουν δημόσια ότι δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ όσοι ήταν άξιοι και ότι έγιναν λάθος επιλογές, ενώ ο ίδιος δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι η επιλογή του κ. Σταυρέλη και του κ. Ντιγκιρλάκη ήταν λανθασμένη, την στιγμή που οι ίδιοι επιλέγουν να αποστασιοποιηθούν και να αποποιηθούν την δική τους ιστορική διαδρομή που χαρακτηριζόταν και από θετικά αποτελέσματα.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο που έχει γίνει σε αυτή την πόλη, που όταν την παρέλαβε δεν είχε ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές, όπως είναι η ποιοτική και επαρκής υδροδότηση και θα την παραδώσει με μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, αποχετευτικά συστήματα παντού και συνολικά αναρίθμητες υποδομές. Η εικόνα του Δήμου Κορινθίων άλλαξε, αναδείχθηκε σε τουριστικό πόλο έλξης, ενώ έγινε επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Αναφορικά με τα λεγόμενα όσων επιδιώκουν και φιλοδοξούν να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι και ξέχασαν τις προηγούμενες πεποιθήσεις τους, δηλώνοντας σήμερα ότι η Δημοτική Αρχή δεν έκανε έργα στην πόλη και πρέπει να παρέλθει γιατί κούρασε, ο κ. Πνευματικός αναφέρει πως η απάντηση θα δοθεί από τον Κορινθιακό λαό. Ο Δήμαρχος Κορινθίων και οι συνεργάτες του έχουν σταθερές βάσεις και ορισμένοι εργάζονται νυχθημερόν.

Τόνισε μάλιστα, πως όλοι οι υπάλληλοι και τα στελέχη του Δήμου, όλο το πολιτικό και το αυτοδιοικητικό προσωπικό μάχονται καθημερινά χωρίς να περιμένουν τα εύσημα όσων θέλουν να ηγηθούν στον Δήμο Κορινθίων χωρίς να προσφέρουν τίποτα, αποσκοπώντας μόνο στο κέρδος και που εάν είχαν όραμα και μεράκι θα το επιδείκνυαν τότε που αρνήθηκαν να αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις, όπως είχαν ορκιστεί να πράξουν μετά τις εκλογές του 2014 απέναντι στους Κορίνθιους πολίτες.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για έξυπνες πόλεις, η Κόρινθος όμως έχει έξυπνους δημότες και θα τους πουν όχι στις επόμενες εκλογές.