Αρχική Ν. Κορινθίας «Τραγέλαφος» η καμπάνια του Θ. Μανάβη στο Βέλο – Καθαρή αντιγραφή από...

«Τραγέλαφος» η καμπάνια του Θ. Μανάβη στο Βέλο – Καθαρή αντιγραφή από το Ν. Σταυρέλη στην Κόρινθο!

Είναι μερικές φορές που θέλει κάποιος να πρωτοτυπήσει, αλλά «σπάει ο διάολος το ποδάρι» του και αντί να σε θαυμάσουν αρχίζουν και γελούν μαζί σου.

Αυτή είναι η εικόνα που μας ήρθε στο μυαλό όταν είδαμε το βίντεο της παρουσίασης του υποψήφιου Δημάρχου Βόχας-Βέλου, Θ. Μανάβη, ο οποίος αποφάσισε να κάνει πιο grande την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας και έφτιαξε και βίντεο.

Και τι να δούμε;

Περισσότερο από το μισό σχεδόν βίντεο ήταν ΟΛΟΙΔΙΟ με αυτό που είδαμε στην «παρουσίαση ταυτότητας» (!!) του υποψηφίου Δημάρχου Κορινθίων, Ν. Σταυρέλη (δείτε αναλυτικά στο τέλος της ανάρτησης).

Στο βίντεο του κ. Μανάβη λοιπόν, εμφανίζονται τα ίδια πρόσωπα και οι τοποθεσίες που εμφανίζονται και σε αυτό του κ. Σταυρέλη (και μάλιστα με σχεδόν την ίδια σειρά των καρέ) και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την Κόρινθο ούτε και με τη Βόχα ή το Βέλο.

Βάλε ότι να’ ναι δηλαδή.

Βλέπουμε εργάτη σε Ναυπηγείο (πότε απέκτησε Ναυπηγείο το Βέλο;), βλέπουμε μία συναυλία με έναν μαύρο τραγουδιστή (πότε έγινε συναυλία στο Βέλο με μαύρο τραγουδιστή;), μετά βλέπουμε κάποιους λιμενικούς (!!), μία τράπεζα από κάποιο άλλο μέρος, κάποιους ποδηλάτες σε δρόμο κάποιας μεγαλούπολης, κλπ. κλπ.

Εκτός δηλ. από καθαρή αντιγραφή είναι και ψεύτικο, αφού όλα αυτά που βλέπουμε σε μεγάλο μέρος του βίντεο δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή ή τις ανάγκες της.

Υποπτευόμαστε ότι ο κ. Μανάβης ίσως να σκέφτηκε “ποιος θα το πάρει χαμπάρι” στο Βραχάτι και το Ζευγολατιό το τι γίνεται στην Κόρινθο;

“Αντιγραφή-επικόλληση” πάντως σε καμπάνια υποψηφίου Δημάρχου πρώτη φορά βλέπουμε στην Κορινθία, εκτός αν ο κ. Μανάβης αποτελεί το “alter ego” του κ. Σταυρέλη.

Η «αντιγραφή-επικόλληση» όμως με την καμπάνια του κ. Μανάβη στο Βέλο δεν σταματά εκεί.

– «Πνοή Δημιουργίας ο Ν. Σταυρέλης, «Νέα Πνοή» ο Θ. Μανάβης.
– Πράσινο, μπλε και ροζ ο Σταυρέλης στο λογότυπο, πράσινο, μπλε και ροζ και ο Μανάβης (για να πιάσουμε και όλα τα κόμματα).
– Οι ίδιοι συνεργάτες που εμφανίζονται στον κ. Σταυρέλη, οι ίδιοι και στον κ. Μανάβη.
– Καταγγέλλει το Δήμαρχο Κορινθίων ο ένας, καταγγέλλει το Δήμαρχο Βέλου-Βόχας ο άλλος.

Η μόνη ευκρινής διαφορά που καταλάβαμε στο βίντεο του κ. Μανάβη είναι μια «guest» εμφάνιση του προέδρου του Επιμελητηρίου Παν. Πιτσάκη κάτι που πιθανώς να παρέλειψαν να βάλουν σε αυτό του κ. Σταυρέλη.

Κι’ αυτό γιατί τον τελευταίο (;;) καιρό παρατηρείται μια πολιτική σύμπλευση μεταξύ των κ.κ. Σταυρέλη και Πιτσάκη.

Για να κάνουμε τη «σούμα» έχουμε και λέμε: Φαίνεται να υπάρχει κάποια σύνδεση στο “τρίγωνο” Σταυρέλη-Μανάβη-Πιτσάκη.

Κοινός παρονομαστής; Παρόμοιες επικοινωνιακές τακτικές (όπως είδαμε και στην έκθεση του κ. Πιτσάκη πρόσφατα) και ίσως και τα ίδια πρόσωπα που εμφανίζονται ως συνεργάτες.

Αναρωτιόμαστε πάντως αν ο κ. Σταυρέλης ζητήσει το «λόγο» από τον κ. Μανάβη ή προχωρήσει σε μηνύσεις για κλοπή “πνευματικής ιδιοκτησίας” ή τελικά “πρυτανεύσει ο “πολιτικός πολιτισμός”.

Διότι στο τέλος θα μπερδευτούμε και θα νομίσουμε ότι κατεβαίνει υποψήφιος στο Βέλο ο Ν. Σταυρέλης και υποψήφιος στην Κόρινθο ο Θ. Μανάβης.

Εκτός εάν ο κ. Σταυρέλης έχει αποφασίσει να κάνει franchise τις διαδικασίες δημιουργίας του συνδυασμού του και σε άλλες περιοχές που υπό άλλες προυποθέσεις θα ήταν μία έξυπνη κίνηση.

Κ.Ρ.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΝΑΒΗ

ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑΥΡΕΛΗ

Και για όσους δεν κατάλαβαν τις διαφορές, ιδού τα στιγμιότυπα:









Πηγή: isthmos.gr