Αρχική Eπικαιρότητα Θάνατος Κατσίφα: Συνέραψαν τα τραύματα, έπλυναν τη σορό – Τι είδε ο...

Θάνατος Κατσίφα: Συνέραψαν τα τραύματα, έπλυναν τη σορό – Τι είδε ο ιατροδικαστής

Για μόλις πέντε λεπτά επέτρεψαν οι αρχές της Αλβανίας να δει την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης. Αίσθηση προκαλεί πως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος δικηγόρος της οικογένειας, η σορός είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί όταν έφτασε εκεί ο ιατροδικαστής.

Κατά τον κ. Γιοβανόπουλο, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στην καρδιά και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής. Επίσης δεν φέρει τραύματα στα πόδια.

Ο Ελληνας ιατροδικαστής κ. Θ.Βουγιουκλάκης είδε τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα για μόλις πέντε λεπτά και το μόνο που πρόλαβε να διαπιστώσει ήταν ότι τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί χωρίς να μπορεί να βγάλει σωστά και χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν διαπιστώθηκε εξ επαφής πυροβολισμός. Δεν διαπιστώθηκε κανένα τραύμα στα πόδια από την μακροσκπική εξέταση, κάτι που ίσως αποδείκνυε πως οι Αλβανοί αστυνομικοί θα είχαν κάνει προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναλαμβάνει να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς από το χωριό Βουλιαράτες. Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία για την υπόθεση θανάτου του 35χρονου ομογενούς διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, στην οποία προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο Κων. Κατσίφας είχε ελληνική υπηκοότητα. Να σημειωθεί πως η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.