Αρχική Ν. Μεσσηνίας Προχωρούν οι διαδικασίες για open mall στην Κυπαρισσία

Προχωρούν οι διαδικασίες για open mall στην Κυπαρισσία

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία open mall στην Κυπαρισσία, με τον Δήμο Τριφυλίας να στηρίζει την προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για την ένταξή του στο πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου».

Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου αποφασίστηκε τροποποίηση του προϋπολογισμού και δημιουργήθηκε νέος κωδικός «Συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης της πρότασης του Δήμου Τριφυλίας στο Πρόγραμμα “Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου”» όπου εγγράφηκε πίστωση 11.780 ευρώ. Η ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, καθώς ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης πρότασης αναμένεται να φτάσει τα 2 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει αναπλάσεις των δρόμων και των πεζοδρομίων στην κεντρική αγορά της πόλης, καθώς και αναπλάσεις των εξωτερικών όψεων όλων των καταστημάτων σε ενιαία μορφή.

Από την πλευρά του ο δήμος εκτός από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση που αφορά τις μελέτες για τις αναπλάσεις των όψεων των καταστημάτων, έχει προχωρήσει από μόνος του στις μελέτες που χρειάζεται για τις αναπλάσεις των πεζοδρομίων και των δρόμων.

Πηγή: eleftheriaonline.gr