Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε 8 ΑΤΜ στις 17 Οκτωβρίου

Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε 8 ΑΤΜ στις 17 Οκτωβρίου

Η ομάδα αναρχικές-οί, με ανάρτησή της στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε 8 ΑΤΜ στην Πάτρα στις 17 Οκτωβρίου.

Οπως αναφέρουν, η επίθεση έγινε σε απάντηση στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης:

«Στις 17 Οκτωβρίου επιτεθήκαμε συντονισμένα σε 8 ΑΤΜ σε σημεία της Πάτρας, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα όπως κόλλες, σπρέυ, φωτιές, μπογιές. Η επίθεση αυτή έγινε ως ελάχιστη απάντηση στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου από τον κοσμηματοπώλη του Di Angelo Ευάγγελο Δημόπουλο και το φασίστα και ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου Αθανάσιο Χορταριά, με τη συνδρομή μπάτσων και την ανοχή όσων παρακολουθούσαν μια δολοφονία εν εξελίξει.

Ο Ζακ δολοφονήθηκε γιατί απείλησε την πολύτιμη για τον καπιταλιστικό κόσμο ιδιοκτησία. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν παρά να στοχεύσουμε τις τράπεζες, βασικό πυλώνα αναπαραγωγής αυτού του κόσμου, που θέτει στο περιθώριο και θανατώνει κάθε Ζακ και όποιον/α δεν χωράει στην κανονικότητά του.

Την κανονικότητα των ΜΜΕ και της καθημερινής χυδαιότητας που ξερνάνε, του κανιβαλισμού, της απάθειας, της υποταγής, των διακρίσεων, της συστημικής βίας, της καθημερινής βαρβαρότητας, της λεηλασίας του φυσικού κόσμου.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη και δεν έχουμε καμία προσμονή για μεταρρυθμίσεις, αστικά δικαιώματα, απονομή δικαιοσύνης.

Ο αγώνας είναι καθημερινός, συνολικός, μαχητικός, ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο, εξουσία, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Αναρχικές – οί.»

Πηγή: patrastimes.gr

Προηγούμενο άρθροΣτο στόχαστρο ληστών καφετέριες στο κέντρο του Πύργου – Αγανακτισμένοι οι καταστηματάρχες
Επόμενο άρθρο«Τραγέλαφος» η καμπάνια του Θ. Μανάβη στο Βέλο – Καθαρή αντιγραφή από το Ν. Σταυρέλη στην Κόρινθο!