Αρχική Ν. Κορινθίας Συνεχείς ελέγχους ετοιμάζουν στο ξενοδοχείου που διαμένουν οι μετανάστες στους Αγίους Θεοδώρους

Συνεχείς ελέγχους ετοιμάζουν στο ξενοδοχείου που διαμένουν οι μετανάστες στους Αγίους Θεοδώρους

Η επομένη ημέρα της άφιξης των 200 και πλέον, μεταναστών σε ξενοδοχείο των Αγίων Θεοδώρων βρίσκει την τοπική -αλλά και την ευρύτερη- κοινωνία αναστατωμένη, με μερίδα των κατοίκων να προσπαθεί να βρει λόγους -έστω και προσχηματικούς- για να ζητήσει την απομάκρυνσή τους και τη δημοτική Αρχή να αντιμετωπίζει μουδιασμένα, σε πρώτο χρόνο, το γεγονός.

Πάντως κατά τη σημερινή, δεύτερη, ημέρα παραμονής τους στους Αγίους Θεοδώρους και το ξενοδοχείο Ηλιόχαρη, προστέθηκαν ήδη άλλοι 12 μετανάστες, οι οποίοι κατέφθασαν με λεωφορείο νωρίτερα, σήμερα (Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018). Οι χθεσινοί αφιχθέντες μετανάστες προσπαθούν να προσαρμοστούν στην περιοχή, κάνοντας βόλτες για να γνωρίσουν τον νέο τόπο στον οποίο βρέθηκαν.

Πληροφορίες του loutraki365, αναφέρουν όμως, ότι στις αρμόδιες υπηρεσίες του τόπου (Υγειονομικό, Πυροσβεστική, Πολεοδομία κλπ.) επικρατεί αναβρασμός και προετοιμάζονται κλιμάκια ελέγχων στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Άλλωστε, όπως επεσήμανε χθες ο Αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης, «υπάρχουν ήδη 15 καταγγελίες για τη συγκεκριμένη μονάδα από το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Καταγγελίες Υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο…».

Χαρακτηριστικό είναι παράλληλα, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του loutraki365, το γεγονός ότι, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, η ιδιοκτησία έχει επιλέξει να επιδίδεται “στο παιχνίδι της γάτας και του ποντικού”, όσον αφορά στις υποχρεώσεις της (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ Αγ. Θ. κλπ.), το προηγούμενο διάστημα, εγείροντας ερωτηματικά για την περαιτέρω στάση της, αυτή την περίοδο κατά την οποία θα διαμένουν οι μετανάστες στο χώρο του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας, η Αστυνόμευση ήταν ιδιαιτέρως διακριτική, καθώς μόνο δύο αστυνομικοί της Ομάδας Δίας έκαναν περιπολίες σε όλο το χωριό των Αγίων Θεοδώρων.

Πηγή: loutraki365.gr