Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Η ώρα του Εισαγγελέα σήμερα στη δίκη του Μπακάρι Χέντερσον

Πάτρα: Η ώρα του Εισαγγελέα σήμερα στη δίκη του Μπακάρι Χέντερσον

Εφθασε η ώρα του Εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται σήμερα να καταθέσει τη δική του πρόταση στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού, που αναμένται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί πως η σημερινή διαδικασία δεν περιλαμβάνει οτιδήποτε άλλο, δεδομένου ότι μετά την εισαγγελική πρόταση, το Δικαστήριο θα διακόψει για να ξεκινήσουν την Πέμπτη η αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ του Ιουλίου του 2017, που στοίχισαν τη ζωή στον 22χρονο Αμερικανό τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, έδωσε χθες ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία, Σερβικής καταγωγής.

“Εκείνο το βράδυ ένας μπάρμαν με ενημέρωσε, πως εκτός καταστήματος βρίσκεται μια κοπέλα που είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο. Βγήκα έξω, εκεί είδα να πετάνε καρέκλες και είδα τον Μπακάρι, μεθυσμένο. Του είπα να πάει στο σπίτι του και αυτός συνέχιζε να βρίζει. Επέστρεψα στο μαγαζί για να πάρω τα κλειδιά για το μηχανάκι. Ακολούθησα τον Μπακάρι ο οποίος συνέχιζε να με βρίζει και τότε μου έριξε μια γροθιά. Του επιτέθηκα και ίσως να του έριξα τρεις γροθιέςς στον κορμό του σώματος”, ανέφερε ο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.

Ο κατηγορούμενος στο ερώτημα πως είναι δυνατόν να ζήτησε κλειδιά για να οδηγήσει μηχανάκι από τη στιγμή που το χέρι του ήταν στο γύψο, δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση.

Ο Σέρβος που έχει προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό και μεταφέρθηκε χθες στα Δικαστήρια Πατρών, μετά την απόφαση για βίαια προσαγωγή του για απολογία, κατέθεσε επίσης πως εργαζόταν στο συγκεκριμένο κατάστημα από το 2011 και πως τα τελευταία δυο χρόνια, διοργάνωνε πάρτι για Σέρβους τουρίστες.

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, για τις προτεινόμενες επιβληθείσες ποινές στους 9 συνολικά κατηγορουμένους. Την Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Χέντερσον.

Την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, πέρασαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, οι γονείς του 22χρονου Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον.

Οι γονείς του δολοφονηθέντος νεαρού, επέστρεψαν στην Ελλάδα, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την ακροαματική διαδικασία. Μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις του εισαγγελέα και των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και τέλος, θα γίνει η συνεδρίαση του δικαστηρίου για την έκδοση απόφασης.

Συνολικά 9 άτομα κάθονται στο εδώλιο.