Αρχική Eπικαιρότητα Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3R τα ξημερώματα στη Ζακύνθο!

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3R τα ξημερώματα στη Ζακύνθο!

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3R σημειώθηκε στις 4.59 π.μ. ανοικτά της Ζακύνθου σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται σε θαλάσσια περιοχή 48 χλμ. δυτικά – νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και το εστιακό της βάθος στο 1,1 χλμ.
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της νότιας Ελλάδας και στο νησί της Ζακύνθου.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι εγκατεστημένος στη Σεργούλα:

Το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ορίζει το μέγεθος του σεισμού στα 5,4R και το επίκεντρό του στα 41 χλμ. νοτιοδυτικά του Μουζακίου Ζακύνθου. Το εστιακό βάθος της δόνησης σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι 10 χλμ.

Νέα δόνηση
Στις 5.20 π.μ. καταγράφηκε νέα σεισμική δόνηση 3,6R με επίκεντρο 44 χλμ. δυτικά – νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και εστιακό βάθος στο 1,8 χλμ. σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου η δόνηση ήταν μεγέθους 4,7R και είχε επίκεντρο 38 χλμ. νοτιοδυτικά του Μουζακίου Ζακύνθου και εστιακό βάθος 2χλμ.

Πηγή: tempo24.news

Προηγούμενο άρθροΜας … “έφαγαν” τα κουνούπια στην Κορινθία!
Επόμενο άρθροΗ πιθανότητα ανεύρεσης πετρελαίου στην Πελοπόννησο στο επίκεντρο του ΠεΣυ (Βίντεο)