Αρχική Ν. Κορινθίας Νεότερες πληροφορίες για την άφιξη των μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους (εικόνες)

Νεότερες πληροφορίες για την άφιξη των μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους (εικόνες)

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του loutraki365.gr, ο αριθμός των μεταναστών, που έφτασαν γύρω στις 11:00 το πρωί στους Αγίους Θεοδώρους, ανέρχεται σε 200 άτομα. 130 ενήλικες και 70 παιδιά. Πρόκειται ως επί το πλείστον για οικογένειες στην πλειοψηφία τους Σύριοι και λίγοι Ιρανοί.

Οι μετανάστες οι οποίοι ανήκουν στην αρμοδιότητα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και όχι της Ύπατης Αρμοστείας μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το Κέντρο Φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη μεταφορά αυτή δεν είχε ενημερωθεί κανείς. Ούτε η Δημοτική Αρχή, ούτε καν η αστυνομία, που θα έλεγε κανείς ότι αιφνιδιάστηκαν.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαδικασία τακτοποίησης στα δωμάτια του ξενοδοχείου “Ηλιόχαρη” καθώς με την άφιξη τους όλα τους τα πράγματα τοποθετήθηκαν προσωρινά στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου.

Στους Αγίους Θεοδώρους θα φιλοξενηθούν μέχρι τον Μάρτιο, μέχρι δηλαδή να ανοίξουν οι δομές φιλοξενίας στην Βόρεια Ελλάδα.

Μέσα στο ξενοδοχείο θα τους παρασχεθούν και όλες οι απαραίτητες υγειονομικές και άλλες φροντίδες.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων – Θεοδώρων κ. Γ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Άρης Κωνσταντής για τις απαραίτητες συννενοήσεις με τους υπεύθυνους της μεταφοράς.

Αύριο αναμένεται η άφιξη και άλλων περίπου 30 μεταναστών, οι οποίοι θα εγκατασταθούν επίσης στο ξενοδοχείο “Ηλιόχαρη”.

Ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και ο κ. Κλάπας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πηγή: loutraki365.gr