Αρχική Ν. Αρκαδίας Η Νατάσα Παζαΐτη – Καραμανλή έρχεται στην Τρίπολη!

Η Νατάσα Παζαΐτη – Καραμανλή έρχεται στην Τρίπολη!

Η γιατρός-χειρουργός Νατάσα Παζαΐτη με εκτενή εμπειρία στον χώρο της χειρουργικής μαστού και σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, θα επισκεφθεί στις 18 Νοεμβρίου της πόλης της Τρίπολης.

Αφορμή για την επίσκεψη αυτή, είναι μία τιμητική εκδήλωση η οποία θα γίνει στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της πόλης, στη μνήμη του σπουδαίου γιατρού Γιάννη Παπαδημητρίου (από τις Αραχαμίτες Αρκαδίας) που “έφυγε” τον περασμένο Αύγουστο από τη ζωή.

Η κυρία Παζαΐτη θα μιλήσει στην εκδήλωση για τον Γιάννη Παπαδημητρίου, μετά από πρόσκληση που έγινε από τους διοργανωτές (Δήμος Τρίπολης, Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας και Ένωση Τριπολιτών Αττικής).

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Γεννήθηκε στο χωριό Αραχαμίτες. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.

Το 1987 εξελέγη Τακτικός Καθηγητής Χειρουργικής (Αθήνα) και Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου (Αρεταίειο Νοσοκομείο). Για την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα που πραγματοποίηγσε το μεγάλου κύρους Ιατρικό Περιοδικό «Archives of Surgery», το 2000 τον ανακήρυξε ως έναν από τους 24 πλέον διακεκριμένους χειρουργούς στον κόσμο.

Διετέλεσε Visiting Professor σε 11 Πανεπιστήμια της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Έχει συγγράψει περίπου 400 επιστημονικά άρθρα, έχει εκδώσει 12 βιβλία και έχει βραβευθεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών.

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Κεντρικό Εθνικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής. Από την ίδρυση του νοσηλευτηρίου «Ερρίκος Ντυνάν» και για διάστημα πέραν της δεκαετίας, διετέλεσε τομεάρχης Χειρουργικού, καθώς και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr