Αρχική Eπικαιρότητα Εκκενώνονται σπίτια στη Ζάκυνθο υπό το φόβο κατάρρευσης βράχου

Εκκενώνονται σπίτια στη Ζάκυνθο υπό το φόβο κατάρρευσης βράχου

Τρεις διώροφες κατοικίες στην περιοχή Παναγούλα Ζακύνθου, όπου διαμένουν οικογένειες κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες καθώς κινδυνεύουν από βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό που βρίσκεται πίσω τους, μετά το σεισμό της Παρασκευής.

Στο σημείο βρέθηκαν από χθες κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ σήμερα το σημείο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση προς τα τρία σπίτια, ενώ η μία οικογένεια φιλοξενείται στα κτίρια του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.

Νέοι ισχυροί μετασεισμοί χτύπησαν το νησί τα ξημερώματα
Η Ζάκυνθος εξακολουθεί να πλήττεται από τα Ρίχτερ, αφού οι μετασεισμοί δεν λένε να σταματήσουν! Δύο νέοι τα ξημερώματα και ανησυχία στο νησί.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (26.10.2018) η Ζάκυνθος «χτυπήθηκε» από σεισμό 6,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές, ωστόσο το νησί άντεξε και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ακόμη χειρότερα θύματα, παρά την αυξημένη ένταση της δόνησης.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 78 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 60 χιλιόμετρα.

Τελευταίοι χρονικά δύο μετασεισμοί που «χτύπησαν» τα ξημερώματα του Σαββάτου, 27.10.2018. Είχαν ένταση 4,2 Ρίχτερ και 4,5 Ρίχτερ και σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.