Αρχική Ν. Αρκαδίας Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένες στο Σούλου Μεγαλόπολης

Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένες στο Σούλου Μεγαλόπολης

Σε ένα σπίτι όπου μένουν δύο ηλικιωμένες αδελφές στο Σούλου Μεγαλόπολης μπήκαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης δύο ληστές φορώντας κουκούλες και γάντια, τις έσυραν στο πάτωμα και τις απείλησαν με ένα κατσαβίδι για να τους δώσουν λεφτά και χρυσαφικά.

Οι ηλικιωμένες, 84 και 85 χρόνων, έδωσαν ό,τι χρήματα είχαν στο σπίτι, και συγκεκριμένα 3.700 ευρώ κι όταν πια οι ληστές πείστηκαν πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να πάρουν, τις κλείδωσαν και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες φρόντισαν να καλύψουν καλά τα χαρακτηριστικά τους γι’ αυτό και φορούσαν υφασμάτινες κουκούλες που κάλυπταν τα πρόσωπά τους, καθώς και γάντια στα χέρια για να μην βρεθούν ίχνη τους. Στο σπίτι, το οποίο είναι ισόγειο, μπήκαν αφού διέρρηξαν ένα παράθυρο αλουμινίου, ενώ οι αδελφές εκείνη την ώρα (9.40 το βράδυ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία) ήταν ήδη στα κρεβάτια τους. Οι δύο άνδρες δεν δίστασαν τραβώντας τες από τα κρεβάτια να τις σύρουν μέχρι το σαλόνι και εκεί επίμονα να ζητούν τα λεφτά και τα κοσμήματα που είχαν φυλαγμένα στο σπίτι. Ο ένας κρατούσε κατσαβίδι και τις απειλούσε με αυτό ότι θα τις σκοτώσει αν δεν τους πουν πού έχουν φυλαγμένα τα λεφτά τους και ό,τι άλλο πολύτιμο θα μπορούσαν να έχουν. Οταν πια πείστηκαν ότι τίποτε άλλο δεν υπάρχει για να πάρουν… κλείδωσαν και έφυγαν.

Η μία από τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες τελικά κατάφερε και πήδηξε από ένα παράθυρο και στις 11.30 τη νύχτα χτύπησε στο διπλανό σπίτι για βοήθεια. Μαζί με την αδελφή της μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης για προληπτικούς περισσότερο λόγους, μετά το σοκ και τη βία που είχαν υποστεί από τους δύο άγνωστους άνδρες.